KJEMPER OM TITTELEN: En av disse elleve kommer til å stå igjen som Norgesmester.
KJEMPER OM TITTELEN: En av disse elleve kommer til å stå igjen som Norgesmester. Foto: John Erik Aasen

Én av disse blir 1,3 millioner kroner rikere

Norgesmesterskapet i poker nærmer seg slutten. Elleve deltakere er nå klare for siste dag av Main Event.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nærmere 1800 deltakere stilte til start under årets Main Event i NM. En etter en har nå røket ut, og i morgen skal disse elleve kjempe om den største poker-tittelen i Norge, og 1,3 millioner kroner:

Lars Petter Sommer: 38-åringen fra Tønsberg har aldri klart bedre enn en 43. plass. Nå lover mannen, som har tolv big blinds igjen, å være offensiv på finaledagen.

Tor Pedersen: Selv beskriver Pedersen NM som en berg-og-dalbane. 47-åringen fra Gjøvik går inn i finaledagen med en chipcount på rundt 23 millioner.

Stig Henning Dybdahl: Mannen fra Askim sier selv at han har vært ute av turneringen mange ganger, men 42-åringen har klort seg fast. Dybdahl har aldri kommet forbi dag to av Main Event, men i morgen satser han på litt tur og seier.

Simen Thorsrud: Tapte drøyt 11 millioner chips på den siste hånda før finaledagen. Men 34-åringen fra Valdres er stadig optimistisk, og går for seier på NMs siste dag.

Acid Nilsen: Finaledagens andre deltaker fra Askim. Mannen, som snart fyller 38 år, kom på andre plass under NM i fjor, og til tross for at han går inn i finaledagen med en av de laveste stackene, går han for seier.

Steffen Retterholt: Sørlendingen, som holder til i Søgne i Vest-Agder, gikk helt til topps under Main Event i 2012, og nå går 35-åringen for sin andre NM-tittel. Skulle Retterholt gå helt til topps, blir han den første som vinner Main Event to ganger.

Eirik Bjørbæk: 45. plass fra Main Event er hans beste plassering. På finaledagen spiller 30-åringen fra Skien om den aller gjeveste tittelen, og han innrømmer selv at han blir svært skuffet om førsteplassen skulle glippe.

Erlend Klovning: Sunnmøringen spiller sin første liveturnering noensinne, og har imponert stort. Før finaledagen er 27-åringen fra Aalesund en av de med lavest sjetong-beholdning, men han forklarer at han skal være aggressiv og gå for topp fem.

Ole Hansen: Planen var egentlig å «bare overleve» dag 1, men nå er 37-åringen fra Tønsberg en av de siste elleve. For hans del er fokuset på å nyte finaledagen og kose seg på NMs siste dag.

Peder Andreas Øyre: Den yngste spilleren av de gjenværende, med sine 20 år. Gutten fra Sogndal har en 95. plass som beste plassering fra Main Event, og hadde ikke forventet å komme så langt. Nå går han for seier.

Aksel Berg Hansen: Ingen har flere sjetonger enn 23-åringen fra Stavanger. Godt over 51 millioner sjetonger er det han starter finaledagen med, og selv om han aldri har vært i nærheten av en slik plassering i NM, lover han å «peise på» for seier i sitt tredje forsøk.

Alle de elleve som er med på finaledagen har allerede sikret seg en god slump med penger. Under ser du oversikten over utbetalingene på de gjenværende plassene:

1. 1.295.000
2. 735.000
3. 520.000
4. 380.000
5. 300.000
6. 230.000
7. 175.000
8. 125.000
9. 95.863
10-11. 80.000

Det vil også bli kåret tre andre Norgesmestere mandag, High Roller, Turbo og Ladies. Finalen av Main Event ser du på TV 2 Sport 2 og TV 2 Sumo mandag fra klokken 13.00.