I STORSLAG: Carl Fredrik Hagen klatret opp til 6. plass i sammendraget i Vuelta a España.
I STORSLAG: Carl Fredrik Hagen klatret opp til 6. plass i sammendraget i Vuelta a España. Foto: Tom Hansen

Hagen imponerte igjen – klatret i Vuelta-sammendraget

Carl Fredrik Hagen leverte en ny strålende prestasjon og klatret én plass i sammendraget i Vuelta a España.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Carl Fredrik Hagen kjørte seg opp til sjetteplass i sammendraget i Vuelta a España. Nordmannen ligger nå ett minutt og 46 sekunder bak Nairo Quintana i den røde ledertrøyen etter dag ni av treukersrittet.

– Hva skal jeg si, det er litt mer enn forventet etter ni dager, men jeg har beina fortsatt godt plantet på jorda. Jeg skal kjempe hver dag og kjøre smart. Jeg har ikke endret målsetningen fra før rittet, hovedmålet er fremdeles å fullføre, så får vi se hvordan det blir. Men jeg har ikke tenkt å gi fra meg sekunder gratis, sier Hagen til TV 2.

Tidligere har ikke Hagen kjørt i ritt på mer enn åtte etapper, likevel viste han god form på søndagens tøffe etappe og gikk i et nytt brudd.

– Det er sånn jeg liker. Å kjøre hardt dag etter dag. I går var det en ganske lett dag før avslutningen, den var knallhard, men å sitte i bruddet var rolig for meg. Jeg synes det er veldig spennende og gøy å se hvordan kroppen reagerer på ukjent territorium. Ni dager på rappen med ritt har jeg aldri opplevd, alle gleder seg til hviledag i morgen, men jeg er klar for å gi mer, sier nordmannen.

Mandag er det hviledag for rytterne før de starter med tempoetappe på tirsdag. 27-åringen har planer om å fortsette som før, men tror han vil få større problem med å gå i brudd.

– Jeg har lyst å kjempe om enkeltetapper og henge med sammenlagt. Jeg har også lyst å komme i store brudd og ta inn litt tid, men jeg ligger kanskje litt for nærme til at de vil la meg gå i brudd. Jeg bør vel egentlig tape mye tid for å komme i brudd igjen, smiler Hagen.

Edet kollapset, Quintana angrep

Sammenlagtleder Nicolas Edet kollapset på den 9. etappen av Spania rundt, da så Nairo Quintana sitt snitt til å ta over den røde ledertrøyen.

Samtidig leverte Carl Fredrik Hagen en ny solid prestasjon, etter at han kjørte seg opp til 7. plass i sammendraget dagen før.

– Han gjør en astronomisk god etappe, selv om det kan bli et voldsomt tidstap hvis han går skikkelig tom. Med tanke på det han gjorde i går, er dette fantastisk av Carl Fredrik Hagen, sier TV 2s sykkelkommentator Christian Paasche med 15 kilometer igjen av etappen.

Med litt over tre kilometer igjen av etappen ble det slutt på kreftene til Hagen.

Yngstemann i feltet vant etappen

Team UAE-rytter Tadej Pogacar (20), som er yngstemann i feltet, vant den 9. etappen av Vuelta a España, foran Nairo Quintana som tok over ledertrøyen med seks sekunder på Primoz Roglic.

Hagen kjørte inn til 11. plass på etappen og klatret opp til sjetteplass i Vuelta-sammendraget og ligger ett minutt og 46 sekunder bak Quintana.

Sammendraget i Vuelta a España etter 9. etappe:
Nairo Quintana, 35:18:18
Primoz Roglic, +6
Miguel Angel Lopez, +17
Alejandro Valverde, +20
Tadej Pogacar, +1:42
Carl Fredrik Hagen, +1:46