Hezbollah-leder Sayyed Hassan Nasrallah, her på videolink i Beirut. Han nektet for at Hezbollah produserer selvdrevne missiler.
Hezbollah-leder Sayyed Hassan Nasrallah, her på videolink i Beirut. Han nektet for at Hezbollah produserer selvdrevne missiler. Foto: Hussein Malla

Israel svarer på Hizbollah-angrep

Frykten øker for en opptrapping av konflikten mellom Israel og Hizbollah etter at det søndag ble skutt flere missiler fra Libanon mot israelske militærmål.

Hizbollah hevder å ha ødelagt en israelsk stridsvogn og drept israelske soldater i missilangrepet.

Det israelske forsvaret bekrefter at det ble skutt flere missiler fra Libanon mot en israelsk militærbase og militærkjøretøy, men de kommenterer ikke påstanden om at soldater er drept.

– Flere treff kan bekreftes, og vi svarer med ild mot kilden til ilden og mot mål sør i Libanon, heter det i en uttalelse fra det israelske militæret.

Israel har bedt israelere som bor i en avstand på fire kilometer eller nærmere, om å holde seg innendørs og forberede seg på å søke dekning i bomberom.

Spenningen har økt de siste dagene mellom Israel og erkefienden Hizbollah, som støttes av Iran.

Lørdag kunngjorde Hizbollah-leder Hassan Nasrallah at de ville hevne det israelske droneangrepet mot bevegelsens hovedkvarter i Libanons hovedstad Beirut forrige helg.

Onsdag opplyste den libanesiske hæren at den hadde skutt mot tre israelske droner som var i libanesisk luftrom.

(©NTB)