Aubameyang sikret uavgjort i fartsfylt Nord-London-derby

Arsenal lå under 2-0, men sikret uavgjort etter scoringer av angrepsduoen Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-Tottenham 2-2

Tottenham ledet 2-0 etter scoringer av Christian Eriksen og Harry Kane, men fra 2-0 og ut tok hjemmelaget fullstendig over.

Like før pause reduserte Lacazette, og Gunners gikk til pause på skuddhold. Etter hvilen kom de røde og hvite ut i hundre, og det fullt fortjent da Aubameyang utlignet med tjue minutter igjen på klokka.

På overtid ropte Harry Kane på straffe, men dommer Atkinson lot være å blåse. Da heller ikke Sissoko klarte å sette en god mulighet, endte sesongens første Nord-London-derby med uavgjort.

– Det var en match med masse energi, der Tottenham fikk den viktige førstescoringen. De fikk også den andre scoringen, men jeg tror vendepunktet kom ved scoringen til Lacazette. Etter pause kom Arsenal ut med enorm energi og stod høyt på Tottenham, selv om det ga noen gode overgangsmuligheter til Tottenham. Det var riktig og fortjent at Arsenal fikk med seg minst ett poeng, oppsummerte ekspertkommentator Nils Johan Semb.

Premier League-ekspert Petter Myhre mener prestasjonen er noe av det beste han har sett fra Arsenal på lenge.

– De var gode. Det er noe av det bedre jeg har sett fra Arsenal på lang tid. Med scoringen før pause gikk de inn i garderoben og tenkte at de hadde muligheter. Vi så enkelte ting som gjorde at vi tenkte de ville skape trøbbel for Tottenham i andre omgang, men en sånn totaltdominans som de var ble jeg overrasket over. All ære til Arsenal, som var knallgode etter pause.

– Skulle fått straffe

Mannen som satte inn 2-2-målet, Pierre-Emerick Aubameyang mener laget hans fortjente mer enn det ene poenget.

– I førsteomgang fortjente vi kanskje å score to mål, men det er sånt som skjer. Vi er kanskje ikke fornøyde, men vi gjorde en god jobb. Vi spilte bra, det var en tøff kamp, men jeg føler vi fortjente mer i kveld, sier målscoreren.

– Vi hadde noen gode muligheter i andre, og scoret nummer to. Vi kunne satt det tredje, men det var en vanskelig kamp. Timingen på målet til Lacazette var viktig. Vi gikk inn til pause med en god følelse. Det var avgjørende.

Heller ikke Tottenham-spiss Harry Kane var helt fornøyd.

– Jeg er litt skuffet. Når du leder 2-0 forventer du alltid å vinne, uansett hvem du spiller mot. Målet før pause endret momentumet. I andre gikk begge for seieren. Jeg følte de var best den første halvtimen etter pause, men vi hadde muligheter til å avgjøre.

Kane mener han skulle hatt straffe i duellen mot Sokratis på overtid.

– Jeg mener det. Jeg må se den på nytt. Det er i den delen av kampen der du er sliten og gjør dumme taklinger. Jeg tror jeg hadde fått frispark på midten, men i boksen er det mer 50/50. Jeg prøver bare å skjerme ballen, men det er en sånn du får straffe på noen ganger, men ikke alltid.

Eriksen sendte bortelaget i føringen

Arsenal fikk kampens første muligheter, men det var Spurs som tok ledelsen. Erik Lamela ble spilt gjennom, men avsluttet løst. Leno måtte likevel gi retur, og der dukket Christian Eriksen opp og dyttet inn sitt første mål i et Nord-London-derby.

– Det er forholdsvis løst, og jeg synes Leno skal ha den fast i klypa, så gir han retur rett ut i beina til Eriksen. Strukturen i det bakre leddet til Arsenal så heller ikke bra ut der, sa ekspertkommentator Nils Johan Semb om scoringen.

Spurs hadde de største sjansene også etter 1-0-målet. Leno gjorde opp for seg da han vartet opp med en klasseredning på avslutningen fra Son etter snaue 18 minutter. Flere ganger måtte tyskeren i aksjon, uten å la seg overliste før bortelaget fikk straffe.

Etter 38 minutter kom Granit Xhaka inn for sent på Son, og dommer Martin Atkinson pekte på straffemerket. Derfra var Harry Kane sikker, og sendte gjestene opp i 2-0.

Lacazette reduserte

Både Pépé og Lacazette tvang Lloris, og på overtid av omgangen fikk hjemmelaget utligning. Lacazette brukte to strålende touch på å komme seg fri i feltet, før han dundret ballen i mål bak Lloris.

– Det er herlig fotball, og en herlig scoring. Lacazette gjør det så bra. Først det mottaket, så legger han den til rette med en ekstra touch, så bare feier han den inn bak Lloris, sa Semb om reduseringen.

Dermed stod det 2-1 til pause.

Gigantsjanser for hjemmelaget

Arsenal hadde tydelig fått en vitamininnsprøytning med scoringen like før pause, og fortsatte kjøret mot Spurs-buret. 11 minutter ut i omgangens måtte Lloris ut i full strekk etter en avslutning Guendozi. På det påfølgende hjørnesparket var Kolasinac kun centimetere unna å utligne for hjemmelaget.

Spurs våknet etter Arsenals pangåpning, og med timen spilt vartet Kane opp med en fantastisk avslutning fra skrått hold. Dessverre for bortelaget smalt ballen på innsiden av stolpen og ut.

Dani Ceballos kom inn for vertene, og prøvde seg med en skikkelig suser fra 25 meter, men skuddet gikk midt i mål, og Lloris fikk dyttet den over.

Storscoreren tok ansvar

Og etter 70 minutter satt utligningen for Arsenal. Like før hadde Emery tatt ut målscorer Lacazette, og flyttet Aubameyang inn som midtspiss. Det fikk han betalt for.

Matteo Guendozi slo en frekk ball inn til Aubameyang, som styrte ballen forbi Lloris i Spurs-buret.

– Han er effektiv med en gang han flytter seg inn i midten. Det er en herlig scoring, og en herlig styring. Du ser at det er en toppscorer som beveger seg inne i feltet. Det er en veldig bra pasning fra Guendozi, men den er ikke ferdigscoret, sa Semb om utligningen.

Snaut ti minutter senere brøt jubelen løs på Emirates nok en gang, men scoringen ble korrekt avblåst for offside. På overtid ropte Harry Kane på straffe, men for døve ører. Dermed ebbet det hele ut med 2-2 og poengdeling.