KUTTET FRA LAGET: Kåre Vedvik
KUTTET FRA LAGET: Kåre Vedvik Foto: Hannah Foslien

– NFL-eventyret over før det har begynt

Kåre Vedvik er kuttet fra Minnesota Vikings tropp før sesongen starter neste uke, ifølge amerikanske journalister.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver flere amerikanske journalister på Twitter, deriblant Tom Pelissero.

Vikings-troppen kuttes fra 90 til 53 spillere før sesongstart, og fristen er lørdag. I den endelige troppen finner vi ikke nordmannen, skal vi tro journalistene.

Fredag hadde 25-åringen sin siste mulighet til å overbevise trener Mike Zimmer, men da nordmannen bommet på en av to field goals, benyttet konkurrent Dan Bailey sjansen og traff på begge sine muligheter.

– Jeg vet ikke om jeg er skuffet over det. Jeg vet at han traff på én. Han er en talentfull gutt, og så kom Bailey inn og sparket bra. Vi må bare evaluere og se det an, sa Vikings-trener Mike Zimmer ifølge lagets hjemmesider etter gårsdagens kamp.

Det er ikke vanlig å ha to kickere i troppen, og nå ser det altså ut til at det er Bailey som tar den plassen.

Likevel var det ventet at han ville beholdes i troppen som punter (den som sparker bort ballen etter mislykkede angrep).

Det var ikke minst fordi Vikings ga fra seg et draftvalg i 5. runde da Vedvik ble hentet fra Baltimore Ravens midt under sesongoppkjøringen. I stedet valgte Vikings å beholde Matt Wile som punter.

Andre NFL-lag har nå anledning til å hente Vedvik om de ønsker det, men den siste tidens trepoengmisser gjør at det kan være tvilsomt om noen lar seg friste. Om ingen andre lag sikrer seg Vedvik, kan Vikings velge å beholde ham som del av treningstroppen sin.