Smell for Chelsea – kastet bort tomålsledelse på hjemmebane

Chelsea ledet komfortabelt 2-0 mot nyopprykkede Sheffield United, men det ble bare uavgjort etter selvmål ett minutt før slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-Sheffield United 2-2

Se sammendraget i videovinduet øverst.

Chelsea gikk til pause med en komfortabel 2-0-ledelse etter to scoringer av stjerneskuddet Tammy Abraham.

Men andreomgang ble et svart kapittel for Frank Lampard og guttene hans.

Nyopprykkede Sheffield reduserte nesten umiddelbart fra avspark ved Callum Robinson, og ett minutt før full tid satt utligningen.

En ulykksalig Kurt Zouma forlenget ballen i eget nett under press fra innbytter Lys Mousset.

Det endte 2-2 og dermed har Lampard fremdeles ikke vunnet på Stamford Bridge som Chelsea-manager. Også mot Leicester i andre serierunde ledet de blå etter en forrykende førsteomgang, men den gang var de til slutt heldige som fikk med seg ett poeng etter en svak andreomgang.

Frank Lampards lag har i det hele tatt slitt med å forsvare seg hittil denne sesongen. Etter fire kamper har Chelsea sluppet inn hele ni baklengs.

– Vi må ta ansvar. Vi lot det skje. Det var opp til oss å punktere kampen, men vi tillot dem å komme tilbake. Hvis vi ikke klarer å fortsette og skaffe et tredje mål så er det noe vi må jobbe med. Dette er Premier League, det er en ubarmhjertig liga.

TV 2s eksperter mener det er en alarmerende trend for Chelsea.

– Det er ikke helt ufortjent at Sheffield United utligner, sier TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp i studioet etter kampen.

– Fortvilende for Frank Lampard, sier kollega Petter Myhre.

– Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor det skjer igjen. Men det er et litt uferdig lag. Det er veldig mange ungdommer og entusiasme. Det er kanskje prisen å betale for å spille med så mange unggutter. Man mister kanskje litt klokskap og erfaring. De er litt uvørne og litt lite kyniske. Det er marginer som avgjør, men det er uansett alarmerende.