Ruben Gabrielsen kommer inn i den norske landslagstroppen som møter Malta og Sverige i EM-kvalifiseringen neste uke, bekrefter landslaget på Twitter fredag.

Gabrielsen har en rekke aldersbestemte landskamper på alle alderstrinn, men har til gode å debutere på seniorlandslaget.

Etter det TV 2 Sporten erfarer er Kristoffer Vassbakk Ajer frisk etter skaden han pådro seg mot AIK og kommer til å melde seg til tjeneste, men på grunn av en totalvurdering er det hentet inn en ekstra midtstopper.

Celtic-manager Neil Lennon sier til BBC at Ajer ikke pådro seg en hamstringskade mot AIK torsdag, men at 21-åringen sliter med lysken. Derfor er den tidligere Lillestrøm- og Start-spilleren «meget tvilsom» til søndagens kamp mot Rangers.

Even Hovland, Tore Reginiussen og Håvard Nordtveit er de andre stopperne i troppen som ble presentert av Lars Lagerbäck tirsdag.

Gabrielsen er kaptein på Eliteseriens gjerrigste lag. Molde, som ligger to poeng bak serieleder Bodø/Glimt, har sluppet inn 20 mål på 19 kamper.

Troppen: Jarstein, Grytebust, Rossbach, Ajer, Gabrielsen, Meling, Svensson, Reginiussen, Nordtveit, Aleesami, Elabdellaoui, Hovland, Normann, Berge, Elyounoussi, Johansen, Henriksen, Midtsjø, Selnæs, Ødegaard, Maars Johnsen, Sørloth, King, Haaland.