GODE MULIGHETER: Rosenborg kan drømme om avansement til 16-delsfinalen i Europaligaen.
GODE MULIGHETER: Rosenborg kan drømme om avansement til 16-delsfinalen i Europaligaen. Foto: Ned Alley

Rosenborg møter PSV og Sporting i Europaligaen

Tøff, men overkommelig trekning for trønderne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg møter nederlandske PSV Eindhoven, portugisiske Sporting Lisboa og LASK fra Østerrike i gruppespillet i Europaligaen.

Det er klart etter dagens trekning i Monaco. En tøff, men overkommelig gruppe for den norske seriemesteren.

– Rosenborg kunne nesten ikke fått en bedre gruppe. En herlig gruppe, sier TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad.

Se oversikt over alle gruppene nederst i artikkelen!

– Nå er det mange i Trondheim som kan gni seg i hendene og juble. Her blir det mange flotte kamper i løpet av høsten. Selvfølgelig sportslig utfordrende, men veldig morsomme kamper for RBK, fortsetter Wikestad.

RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug var fornøyd med trekningen.

– Det jeg ser er at vi slipper lag fra Kasakhstan, Tyrkia med visum og lange reiser. Det er gode fotballag, og det er litt artig å få kjente lag til Lerkendal. Det er lag som har bra publikumstekke, så jeg tror det blir noe helt annet enn i fjor, sier hun til TV 2.

Må til Kasakhstan

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United må belage seg på en tur til Kasakhstan for å møte Astana. De røde djevlene møter også Moldes overmenn Partizan fra Beograd samt Jonas Svenssons og Fredrik Midtsjøs AZ Alkmaar.

– Det blir mye reising, men vi forventer å ta oss videre, sier klubbambassadør Denis Irwin til TV 2.

Arsenal trakk Eintracht Frankfurt, Standard Liege og Vitoria.

FC København med Ståle Solbakken og Sten Grytebust møter «naboklubben» Malmö, der Jo-Inge Berget tjener til livets opphold. Lugano og Dinamo Kiev er de andre lagene i gruppen.

Alexander Sørloth og Trabzonspor møter Basel, Krasnodar og Getafe. Kristoffer Ajers Celtic skal bryne seg mot Lazio (Valon Berisha), Rennes og Cluj. Fredrik Gulbrandsens tyrkiske lag fikk en tøff gruppe med Roma, Borussia Mönchengladbach og Wolfsberger, mens Ferencvaros og Tokmac Nguen skal måle krefter med CSKA Moskva, Ludogorets og Espanyol.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen tror Rosenborg har en fair mulighet til å gå videre fra gruppen.

– Sportslig er det en veldig bra gruppe, men det må jo være lov å si at den kanskje ikke er så veldig sexy. Markedsansvarlig i RBK hadde kanskje ønsket litt større navn, men sportslig er det jo mer gunstig dersom de kan gå videre. Og da kan de også få veldig store navn etter hvert. For her er det langt ifra en umulig oppgave å gå videre, selv om de ikke vil være favoritter. Horneland og spillerne vil kanskje være opptatt av å møte de beste lagene, men går de videre, så får de jo den muligheten. Så dette tror jeg de fleste er fornøyde med, sier han.

Mathisen føler seg trygg på at Rosenborg viser seg frem fra en annen side enn i fjor.

– PSV har jo et godt lag som kom tre poeng bak Ajax sist sesong, men det de viste mot Haugesund i kvalifiseringen var ikke imponerende. Da var FKH fullt på høyde, og så kan man jo anta at det var flere grunner til det. Kanskje tok man ikke FKH 100 prosent seriøst, og i tillegg var det tidlig i sesongen for dem. Så her skal RBK få tøffe kamper, men de har muligheter mot alle disse lagene. Jeg tror på en helt annen opplevelse enn hva vi så i fjor. Da var de ikke i nærheten, i det som var en gruppe som jeg ser på som langt tøffere enn denne.

Hazard fikk pris

I forbindelse med trekningen av gruppene i europaligaen ble den belgiske fotballstjernen Eden Hazard kåret til den beste spilleren i forrige sesongs europaliga i fotball.

Europaligaen spilles på følgende datoer i høst og vinter: 19. september, 3. oktober, 24. oktober, 7. november, 28. november, 12. desember.

A: Sevilla, APOEL, Qarabag, Dudelange
B: Dinamo Kiev, FC København, Malmö, Lugano
C: Basel, Krasnodar, Getafe, Trabzonspor
D: Sporting CP, PSV Eindhoven, Rosenborg, LASK Linz
E: Lazio, Celtic, Rennes, Cluj
F: Arsenal, Eintracht Frankfurt, Standard Liege, Vitoria FC
G: Porto, Young Boys, Feyenoord, Rangers
H: CSKA Moskva, Ludogorets, Espanyol, Ferencvaros
I: Wolfsburg, Gent, Saint-Etienne, Olexandriya
J: Roma, Borussia Mönchengladbach, Istanbul Basaksehir, Wolfsberger
K: Besiktas, Braga, Wolverhampton, Slovan Bratislava
L: Manchester United, Astana, Partizan Beograd, AZ Alkmaar