Debuterte med sovepiller under VM: – Jeg undervurderte kanskje den pillen litt ...

DAGEN DERPÅ: Guro Reiten fotografert under pressetreffet dagen etter VM-kampen mot Frankrike i juni. Nå avslører hun at hun ikke ante hvordan hun skulle besvare journalistenes spørsmål akkurat denne dagen.
DAGEN DERPÅ: Guro Reiten fotografert under pressetreffet dagen etter VM-kampen mot Frankrike i juni. Nå avslører hun at hun ikke ante hvordan hun skulle besvare journalistenes spørsmål akkurat denne dagen. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix
Norsk fotballstjerne avslører at hun ikke husker noe fra natten etter Frankrike-kampen i sommer.

De norske fotballjentene skal fredag i gang med EM-kvaliken med bortekamp mot Nord-Irland.

I den anledning gjester stjernene Guro Reiten og Caroline Graham Hansen NFFs egen podkast, der de kommer med avsløringer om både det ene og det andre.

Blant annet dreier samtalen inn på søvnproblemene som fulgte i etterkant av sene kamper foran tusenvis av tilskuere under sommerens fotball-VM, der duoen lattermildt avslører at Reiten tok sovepiller for første gang.

– Jeg var kynisk. Jeg har tatt sovepiller når det har vært sene kamper før, bare for å sove, men det var en annen ved siden av meg som aldri hadde gjort det før, forteller Caroline Graham Hansen leende.

Spesifikt var det inntaket etter kveldsoppgjøret mot vertsnasjonen, foran over 30000 tilskuere i Nice i juni, som førte til total blackout for Reiten.

– Jeg undervurderte kanskje den pillen litt, og undervurderte hvor sliten jeg var. Jeg fikk beskjed om å ta den på middagen, og så kom jeg jo ikke lengre enn trappen før jeg sovnet, sier Chelsea-spilleren.

– Guro var dritings på vei inn til rommet

I en latterfull samtale avslører venninnene videre hvordan natten forløp seg.

– Altså, Guro var dritings på vei inn til rommet, følger Graham Hansen opp.

– Og jeg husket ingenting.

– Nei, du hadde blackout.

– Det var ikke artig å våkne opp dagen etterpå, sier Reiten.

Den første midtbanespilleren møtte da hun kom ut av hotellrommet sitt morgenen etter den omtalte hendelsen var NFFs pressesjef Terje Skeie. Reiten husker tilbake til øyeblikket med latter i stemmen.

– Du spurte hvordan jeg hadde sovet, og jeg turte ikke å si noe, ler hun.

– Du så så flau ut. Du så rett og slett ut som en person med skikkelig fylleangst, svarer Skeie, som også er programleder i podkasten som NFF publiserte denne uken.

– Ja, men jeg hadde det! Og det ble ikke bedre da vi hadde medietreff om morgenen og alle spurte om problemer med å sove etter slike kamper. Jeg visste ikke hva jeg skulle si. Jeg har aldri sovet så godt i mitt liv. Jaja. Av og til så må man, ler fotballstjernen før hun innrømmer at hun halverte dosen til neste kamp.

Les også TV 2s sak fra dagen det er snakk om: – Kampen går på repeat. Folk sovner ikke før fire om natten

Graham Hansen avslører landslagsdrømmene

Graham Hansen og Reiten snakker i podkasten også blant annet om den enorme interessen både fra media og folket som var rundt landslaget i sommer, og førstnevnte innrømmer at hun hadde undervurdert omgivelsene.

– Vi undervurderte medias interesse for oss før VM. Vi dro til Moss etter de tre første dagene på Ullevaal, og trodde at det kom til å være null journalister der, slik det alltid er når vi beveger oss ut fra Oslo. Men da kom det jo flere. De var bare med oss hele veien.

– Det medietrøkket vi opplevde under VM har jeg aldri vært med på før. Stor respekt til de som må leve under det hver dag. Det var helt sykt. Det tar energi, men misforstå meg rett; Jeg er utrolig takknemlig for at journalistene var der og dekket oss hver dag, sier Graham Hansen.

Barcelona-profilen er nå klar for å ta fatt på kvaliken til EM, før det venter privatlandskamp mot England i Bergen tirsdag i neste uke. Der håper hun at publikum strømmer til Stadion for å gi sin støtte, og hun har også et håp om å spille på enda større norske arenaer for enda flere folk i fremtiden.

– Jeg har to drømmer for min landslagskarriere. Det ene er å synge nasjonalsangen foran så mange mennesker at du ikke hører at du synger, og nummer to er at man får gjort det foran et fullsatt Ullevaal-publikum, sier Graham Hansen.

Norge er i EM-kvalifiseringsgruppe med Wales, Hviterussland, Nord-Irland og Færøyene. Gruppevinnerne og de tre beste toerne går rett til mesterskapet i England om to år, mens de resterende toerne møtes til play off.

Lik TV 2 Sporten på Facebook