Mannen knivstakk ifølge politiet både moren og faren sin på Landås i Bergen i mars.

Han er siktet både for drap og drapsforsøk, men rettspsykiaterne har konkludert med at han var psykotisk i gjerningsøyeblikket, og dermed kan han ikke straffes.

I sin første forklaring til politiet fortalte mannen at han hadde knivstukket foreldrene, men at han likevel nektet straffskyld.

– Denne forklaringen har han senere endret. Han forteller at han ikke har spilt noen rolle i morens død, sier siktedes forsvarer, advokat Egil Jordan, til TV 2.

– Hvorfor erkjente han drapet i første avhør?

– Det har han en god forklaring på, men den ønsker jeg ikke å gå inn i på nåværende tidspunkt, sier han.

I en fengslingskjennelse fra april slår Gulating lagmannsrett fast at «det ikke er andre personer som kan være aktuelle gjerningsmenn».

Politiadvokat Eli Valheim i Vest politidistrikt opplyser at saken er ferdig etterforsket og ble oversendt til statsadvokaten mandag i forrige uke.

Den etterlatte familiens bistandsadvokat, Thom Bernhard Haaland, ønsker ikke å kommentere hva familien synes om den endrede forklaringen.

– Det har vært en slitsom periode for familien, og nå ser de frem til å få saken avklart i retten, sier han.

Få uker etter drapet snakket en av siktedes brødre med NRK. Han forteller at familien lenge var bekymret for siktedes psykiske helse og at de kort tid før drapet forsøkte å få ham innlagt.