Ekspert rangerer Ødegaard høyest i Real Sociedad

– Han er referansepunktet i laget, mener TV 2s La Liga-ekspert Guillem Balagué.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Athletic mot Real Sociedad på TV 2 Sport Premium og Sumo fredag kl. 21.30.

Martin Ødegaard er brennhet etter starten han har fått på utlån i Real Sociedad. Etter en god kamp mot Valencia i seriestarten ble han matchvinner mot Mallorca i kamp to.

Se Ødegaard-høydepunktene øverst!

Det er ventet at Real Madrid-eiendommen igjen starer i sitt første basker-derby mot Athletic på San Mamés i Bilbao fredag.

– Han har vært fantastisk. Har fortjener alle superlativene han har fått, sier TV 2s La Liga-ekspert Guillem Balagué.

Balagué påpeker at Ødegaard har hatt ulike roller i de første kampene, der han var dypere i banen mot Mallorca, og at han begge gangene har kommet meget godt bra det.

– Han må vokse, men han tar fantastiske valg, har levert jevnt så langt og han ser større og sterkere ut enn da jeg så ham sist som 16-17-åring. Det viktigste er at lagkameratene ser ham, og de vet at han tar gode valg når han får ballen, sier Balagué.

La Liga-eksperten går langt i rosen av nordmannen.

– Akkurat nå ser han ut til å være over alle de andre spillerne i Real Sociedad, og det er mange gode spillere der. Han ser ut til å være referansepunktet i laget allerede, sier han.

Athletic har også fått en meget god start på sesongen og ligger likt med Real Sociedad. Bilbao-klubben åpnet La Liga-sesongen med 1-0-seier over Barcelona, før de spilte 1-1 borte mot Getafe forrige helg.

Ødegaard var som ventet blant navnene Norges landslagssjef Lars Lagerbäck leste opp da han tok ut troppen til de TV 2-sendte EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Sverige neste uke.