TOGKAOS: Kraftig lyn og torden skapte togkaos på Østlandet torsdag morgen.
TOGKAOS: Kraftig lyn og torden skapte togkaos på Østlandet torsdag morgen. Foto: NTB scanpix

Jernbanedirektoratet ber Bane Nor svare for togkaoset

Jernbanedirektoratet er ikke fornøyd med togkaoset som oppsto på grunn av tordenværet torsdag og ber Bane Nor svare for seg. Samtidig jobber Vy på spreng for å hjelpe alle pendlere hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det høljet ned natt til torsdag, har det vært togkaos på Østlandet.

En rekke tog ble innstilt, noe som har ført store forsinkelser og lange køer.

I 16-tiden forteller Vy at de gjør alt de kan for å hjelpe pendlere hjem.

– Vi har dessverre ikke klart å skaffe nok transport i forhold til behovet. Derfor har det vært mye forsinkelser, og det vil det fortsette å være utover dagen, sier pressesjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy.

Han anbefaler derfor alle som skal ut av hovedstaden torsdag ettermiddag om å vente til etter rushen.

– Det kan være lurt å vente med å reise til etter klokken 17. Da er det vanligvis roligere og større mulighet for å komme seg fortere frem, sier pressesjefen.

Spor 19

Østfoldbanen har blitt hardt rammet av været torsdag og strekningen mellom Oslo og Ski er fortsatt helt stengt på grunn av feil på fjernstyringen.

– Vi har klart å skaffe noe alternativ transport, men dessverre ikke nok. Vi ber derfor folk om å kontakte kundeveilederne våre på spor 19, slik at de kan hjelpe reisende med videre transport, sier Lundeby og fortsetter:

– Der vil man også kunne få rekvisisjon til taxi. Da sørger vi for å sette fire personer i alle biler for å forminske køen samt spare miljøet, sier han.

Han viser videre til Bane Nor sin hjemmeside hvor man kan finne oppdaterte trafikkmeldinger, og beklager kaoset overfor alle reisende.

– Vi har full forståelse for at dette er en frustrerende dag for mange reisende. Mange har en hverdag som skal gå opp og det gjør den ikke uten effektiv transport, sier Lundeby.

Ny informasjon er varslet klokka 21.30, opplyser Vy på sine nettsider.

Vil utrede trafikkaoset

Jernbanen skal takle været som var torsdag, mener Jernbanedirektoratet ifølge Aftenposten.

Kraftig tordenvær førte til innstilte tog på nesten alle toglinjer på store deler av Østlandet torsdag. Flere titusen passasjerer måtte finne alternativ transport.

– Vi er nødt til å ta det opp med Bane Nor for å finne ut hva som har skjedd, og hvordan vi kan unngå at slike problemer oppstår i fremtiden. Vi må ha en mer robust jernbane enn det vi har i dag, sier kommunikasjonssjef Svein Horrisland i Jernbanedirektoratet.

De skal nå be om en redegjørelse fra Bane Nor, som har ansvaret for jernbaneinfrastrukturen.

Han beklager overfor passasjerer som ble forsinket på grunn av togstansen.

– På vegne av alle som driver med jernbane, så vil jeg beklage dagens forsinkelser. Det har vært en vanskelig dag for veldig mange, sier Horrisland.

(©NTB)