TERRORSIKTET: Philip Manshaus i fengslingsmøte i Oslo tingrett.
TERRORSIKTET: Philip Manshaus i fengslingsmøte i Oslo tingrett. Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix

Philip Manshaus er villig til å snakke med rettspsykiaterne

Det opplyser hans advokat Unni Fries til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han har sagt at han godt kan snakke med dem, og slik medvirke til den fullstendige prejudisielle observasjonen. Utover det vil jeg ikke gå inn på hva vi har snakket om, sier Fries.

Philip Manshaus er siktet for terror etter angrepet på Al-Noor Islamic Center moskéen i Bærum. Han er også siktet for drap på sin stesøster.

Rettspsykiatrisk vurdering

Tirsdag mottok Oslo politidistrikt den foreløpige rettspsykiatriske erklæringen av Philip Manshaus.

Det fremgår av konklusjonen at det anbefales en mer omfattende vurdering av siktede. Det var derimot usikkert om 21-åringen ville snakke med rettspsykiaterne.

– Det betyr at det gjennomføres en mer omfattende vurdering av siktede. Observasjonen vil bli utført av to sakkyndige som oppnevnes av Oslo tingrett. Arbeidet med å finne sakkyndige er igangsatt og det forventes en avklaring i løpet av neste uke, sa politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby tirsdag.

Hensikten med observasjonen er å avklare hvorvidt Manshaus var tilregnelig.

14 dagers islolasjon

Terrorsiktede Philip Manshaus ble 12. august varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Han fikk også 14 dager i full isolasjon.

Det var planlagt nytt fengslingsmøte for den terrorsiktede, men mandag ble det klart at han godtar isolasjon i 14 dager til. Det meldte Budstikka først.