NY KNESKADE: Nora Mørk har hat en rekke kneskader i løpet av karrieren.
NY KNESKADE: Nora Mørk har hat en rekke kneskader i løpet av karrieren. Foto: Alex Nicodim

Mørk ute i opptil ett år med avrevet korsbånd

– Jeg har det ikke så bra nå, sier Nora Mørk (28).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges Håndballforbund bekrefter i en pressemelding at Nora Mørk har røket det fremre korsbåndet i venstre kne etter å ha blitt undersøkt av spesialisert i Oslo onsdag.

– Det vil ta anslagsvis ni til tolv måneder før hun er tilbake på banen, sier landslagslege Anne Froholdt i meldingen fra forbundet.

Stjernespilleren skadet et kne i en kamp i den rumenske supercupen søndag. Det skjedde i hennes obligatoriske debutkamp for Bucuresti etter overgangen fra Györ.

Mørk lover uansett å gi alt for å komme tilbake nok en gang.

– Dette er en ny tøff dag. Korsbåndet i mitt venstre kne har røket. Jeg har det ikke så bra nå, men jeg kommer tilbake, uttaler 28-åringen.

Niende kneoperasjon

Mørk har en lang historie med kneskader. Korsbåndet røk i februar 2018, men hun håpet å bli klar til EM i desember samme år. En meniskskade satte en stopper for den drømmen, og hun var ute i flere måneder før hun gjorde comeback i vår.

Før de to siste operasjonene hadde hun tre operasjoner i hvert kne - altså åtte operasjoner totalt. Nå venter kneoperasjon nummer ni.

– Det er bare trist. Jeg synes det er forferdelig for henne først og fremst. Hun har fightet for å komme tilbake i ny klubb, og så får vi en situasjon med nok en alvorlig kneskade, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Mørk mister nytt mesterskap

Håndballjentene må dermed klare seg uten Nora Mørk i andre mesterskap på rad når det skal spilles om VM-gull i Japan i november og desember.

– Beskjeden er som fryktet. Det er en svært trist nyhet å få – først og fremst for Nora. Landslagets team vil i tiden som kommer bistå Nora så godt de kan, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Ved siden av Mørk er det klart at Katrine Lunde (kneskade), Kjerstin Boge Solås (kneskade). Henny Ella Reistad (prolaps i ryggen) og Kari Aalvik Grimsbø (prioritere klubblaget) ikke blir med til VM. Det er også usikkert rundt Veronica Kristiansen og Amanda Kurtovic.

– Det er alltid mest synd på den som er skader og ikke får være med, men det tynnes helt klart i rekkene med tanke på VM, som også er en viktig turnering fordi det ligger en OL-plass i potten hvis Norge gjør et godt mesterskap. Vi får nok OL-kvalifisering, men OL vil uansett gå uten Nora Mørk, sier Svele, og påpeker Mørks største sult etter å vinne OL-gull.