Krydret eplekake med sprø topping

Det blir lun bakst med smak av høst kjøkkenet hos Wenche.

Krydret eplekake med sprø topping som stekes i langpanne.

Vil du lage en liten oppskrift til en rund form på 18-20 cm, del oppskriften på fire (se mengde i parentes).

  • 500 g (125 g) mykt smør
  • 500 g (125 g) sukker
  • 500 g (125 g) hvetemel, eventuelt 3 dl hvetemel og 3 dl fibramel
  • 2 ss (1 ½ ts) bakepulver
  • 2 ts ( ½ ts) kanel
  • 1 ts ( ½ ts) vaniljesukker
  • 1 ts ( ¼ ts ) kardemomme
  • 1 ts ( ¼ ts) malt ingefær, kan sløyfes
  • ½ ts (1 krm) malt nellik, kan sløyfes
  • 8 (2) egg
  • 1/2 dl (1-2 ss) kaldt vann eller eplejuice
  • 10-12 (3-4) epler

Sprø topping: Knus og bland sammen 8-9 stk havrekjeks, 2 ts kanel og 3-4 ss brunt sukker.

Varm stekeovnen til 180 grader.

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn hvetemel, bakepulver, krydder og egg. Kaldt vann eller eplemost røres inn helt til slutt. Hell røren i langpannen eller rund form dekket med bakepapir i bunnen.

Del epler i båter (skrell om det ønskes) og stikk eplebåtene skrått ned i deigen. Dryss over den knuste kjeksblandingen. Stek på nederste rille 35-45 min (lengst tid for langpannen).

Server kaken lun med is eller vaniljekesam eller blandet med litt pisket krem.