TILTALT: Kaycee og Geoffrey Lang lot som om de ventet barn, og at de deretter mistet babyen.
TILTALT: Kaycee og Geoffrey Lang lot som om de ventet barn, og at de deretter mistet babyen. Foto: Politiet

Viste frem bilder av den nyfødte babyen – men det var bare ett stort problem

Et amerikansk ektepar i 20-årene risikerer fengsel etter at de lurte venner og familie trill rundt, og fikk dem til å gi penger til en baby som aldri fantes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Kaycee (23) og Geoffrey (27) Lang som er tiltalt for svindel og bedrag etter at de lurte sine nærmeste.

I oktober må det unge ekteparet ifølge Inside Edition møte i retten, etter at de tok imot en lang rekke gaver til babyen de påstod var på vei, i tillegg til å samle inn 5000 kroner til babyens falske begravelse.

I fjor publiserte Kaycee flere bilder av seg selv på Facebook, hvor hun poserte med magen og fortalte at hun var gravid.

I mai arrangerte vennene hennes en såkalt babyshower for Kaycee hjemme i småbyen Friedens, hvor de feiret babyen som var på vei.

Deretter ble det helt stille fra Lang-paret, og Kaycee hevdet at hun var blitt sengeliggende de siste månedene av svangerskapet.

3. juli i år annonserte paret at de hadde født lille Easton – men at han døde kort tid etter fødselen.

«NYFØDT»: Slik så bildet som Kaycee og Geoffrey publiserte på Facebook da de skulle fortelle at de hadde blitt foreldre, men at gutten døde fem timer etter fødselen. Foto: Politiet
«NYFØDT»: Slik så bildet som Kaycee og Geoffrey publiserte på Facebook da de skulle fortelle at de hadde blitt foreldre, men at gutten døde fem timer etter fødselen. Foto: Politiet

«Dro til sitt himmelske hjem»

I en nekrolog som ble publisert i avisa The Tribune-Democrat, skrev paret at gutten ble født på Conemaugh Memorial Hospital, og at han veide 3,2 kilo og var 43 centimeter lang.

REKKER TUNGE: Kaycee og Geoffrey på selfier publisert på førstnevntes Facebook-side. Foto: Facebook
REKKER TUNGE: Kaycee og Geoffrey på selfier publisert på førstnevntes Facebook-side. Foto: Facebook

«Han var med oss i litt over fem timer før han dro til sitt himmelske hjem,» skrev paret i nekrologen, som nå er blitt slettet av avisa.

Videre skrev de at timene de fikk sammen med sønnen sin, var svært rørende og følelsesladde.

«Vi holdt hender og klemte og kysset med mammaen og pappaen sin, før utallige «jeg elsker deg».»

Tok bilde av babydukke

Kort tid etter opprettet paret en innsamlingsside på GoFundMe, hvor de ba om penger til Eastons begravelse.

De publiserte et bilde av det de hevdet var Easton, men som i virkeligheten bare var en naturtro dukke.

«Vår sønn Easton ble født med væske i lungene sine, og gikk bort få timer etter at han ble født,» ble det skrevet på innsamlingssiden.

INNSAMLING: «Begravelsesutgifter til babygutten Easton» kalte Kaycee og Geoffrey Lang GoFundMe-siden sin, hvor de samlet inn nærmere 5000 kroner. Bildet viser en babydukke som paret lot som om var Easton. Foto: GoFundMe/Skjermdump
INNSAMLING: «Begravelsesutgifter til babygutten Easton» kalte Kaycee og Geoffrey Lang GoFundMe-siden sin, hvor de samlet inn nærmere 5000 kroner. Bildet viser en babydukke som paret lot som om var Easton. Foto: GoFundMe/Skjermdump

15 av parets nærmeste donerte totalt 450 dollar, altså nærmere 5000 kroner, til dem. I tillegg fikk paret flere gaver som skulle hjelpe dem med begravelsen og tiden etter.

Kaycee og Geoffrey arrangerte en minnestund, hvor alle ble fortalt at Easton var blitt kremert.

Venninne fattet mistanke

Det var Cynthia Dilascio, som arrangerte babyshoweren for Kaycee, som først fattet mistanke, skriver People.

Først ringte hun til krematoriet hvor Easton ifølge foreldrene hadde blitt kremert. Krematoriet fortalte henne at de aldri hadde hørt om gutten.

– Jeg visste at dette var oppspinn. Jeg kunne ikke sitte der og se dette skje, sier hun til lokalkanalen WTAE ifølge nettstedet.

Deretter tipset hun politiet, som avdekket at heller ikke sykehuset hadde papirer på gutten. Heller ikke rettsmedisinerne i byen hadde hørt om ham.

Ville ha gaver og penger

I avhør har Geoffrey fortalt at han ikke var til stede på sykehuset da Easton angivelig ble født. Kaycee har fortalt at hun ble utskrevet fra sykehuset kort tid etter fødselen.

«Kaycee meldte om at babyen ble født 03.07.19 klokken 03.11 på Conemaugh Memorial Hospital. Han hadde åndenødssyndrom og døde bare timer etter fødselen. Kaycee ble utskrevet fra sykehuset da Easton døde. Hun hevdet at det ikke var noen grunn for henne å være på sykehuset, siden hun ikke hadde baby lenger,» skriver politiet ifølge Oxygen.

Politiet mener at paret forfalsket både graviditeten og fødselen for å skaffe seg gaver og penger.

Under en ransakelse av parets hjem fant de ifølge Inside Edition dukken som ble fremstilt som «Easton» på Facebook-bildene, i tillegg til en urne.

«Bildene av babyen ble publisert på Kaycee og Geoffreys Faceook-sider. Babyen matchet utseendet til en nyfødt-kopi-dukke,» skriver politiet videre.

En talsperson for GoFundMe sier at de samarbeider med politiet, og at alle som har gitt penger til paret skal få pengene tilbake.