Dette vil Farmen-deltakerne skjule for hverandre på gården: – Jeg har bare én lunge

SANNIDAL (TV 2): Flere av årets deltakere har personlige historier de ikke vil dele med resten av gjengen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fobier, nyopererte kroppsdeler og gamle skader. Det finnes mange grunner til å holde ting skjult for samtlige på gården, skal vi tro årets deltakere.

Se sesongpremieren av Farmen tirsdag kveld klokken 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Da TV2.no møtte alle 14 dagen før de skulle tilbake til 1919, fortalte de åpenhjertig om ting som kan svekke dem 100 år tilbake i tid.

Se hva deltakerne skjuler for hverandre i videovinduet øverst i saken.

Kun én lunge

Terje Leer (54) fra Nedre Eggedal i Sigdal kommune, kunne røpe at han kun har én fungerende lunge.

– Jeg opererte 1. april fordi mellomgulvet mitt ikke fungerer som det skal. Jeg har bare én lunge. Det skjedde i fjor, så jeg har gått delvis sykemeldt i nesten et år, forklarer han.

Ifølge Leer var det en nerve i nakken som lå i klem.

– Etter det legene sier er jeg den første i Norge som er operert på den måten. Nevrologene har ikke trodd at lungene kutter ut på grunn av nervene i nakken.

– Jeg blir fort sliten, og derfor kan jeg ikke gå i en tautrekking-kamp. Men slegga, den kan jeg slå, sier han kontant.

KUN ÉN LUNGE: Terje Leer har fått redusert kondisjon. Foto: Espen Solli/TV 2
KUN ÉN LUNGE: Terje Leer har fått redusert kondisjon. Foto: Espen Solli/TV 2

Men hendelsen er likevel ikke den mest dramatiske i 54-åringens liv. I 1992 fikk Leer konstatert to brudd i nakken etter en alvorlig ski-ulykke.

– Jeg hadde flaks. Jeg brakk nakken på to steder. De tok et bein fra hofta og skrudde fast i to virvler, så jeg har én nakkevirvel mindre. Etter det lærte jeg meg å være mer forsiktig, innrømmer han.

– Det er en hemmelighet

Leer er ikke den eneste som har planer om å skjule en skade. Vibecke Garnaas (44) fra Moss hadde også nylig en omfattende operasjon som hun har tenkt å holde hemmelig.

– Det er en hemmelighet. Det er ingen som vet det på Farmen, men jeg har en ti prosent invalide-grad i venstre kne. Jeg opererte i 20-årene, men det gikk artrose i den, og jeg måtte operere nå i april. Og det er jo en svakhet jeg tar med meg inn på Farmen, forteller 44-åringen.

OPERERTE I APRIL: Vibecke Garnaas tar med seg en svakhet inn på gården. Foto: Espen Solli/TV 2
OPERERTE I APRIL: Vibecke Garnaas tar med seg en svakhet inn på gården. Foto: Espen Solli/TV 2

Det er flere som er opptatt av å skjule sine svakheter og skavanker inne på gården, men for Marte Flobergseter (22) fra Lesjaskog i Gudbrandsdalen, er det viktigere å holde tyst om styrker og fordeler.

– Jeg er ganske sterk. Jeg trener mye og er utholdende. I tvekamper skal jeg i hvert fall gi en god kamp. Jeg vil prøve å la det forbigå i taushet, så får de heller oppdage det senere, sier 22-åringen til TV 2.

– Sett faenskap og dritt

Oslo-mannen Jan Erik Brodahl (60) vil i likhet med ovennevnte ikke røpe sine fordeler.

60-åringen har jobbet i forsvaret og som livvakt i FN i over 20 år. Han har blant annet vært vitne til folkemordet i Rwanda, samt bodd i Irak, Somalia og Libanon – hvor han i sistnevnte land har hatt sin bostedsadresse de siste elleve årene.

– Jeg har vært i nesten alle verdens krigsherjede land, så jeg har jo sett det meste. Jeg har vært en del i Syria de siste årene, hvor jeg har sett mye faenskap og dritt, forklarer Brodahl, og legger til:

– Det er klart at alle disse historiene, spesielt de hvor det gjelder barn, kvinner og eldre, ikke har vært noe hyggelig å ha med seg.

OPPLEVD MYE: Jan Erik Brodahl har jobbet som livvakt i FN i over 20 år. Foto: Espen Solli/TV 2
OPPLEVD MYE: Jan Erik Brodahl har jobbet som livvakt i FN i over 20 år. Foto: Espen Solli/TV 2

Han forteller at han er flink til å skille mellom jobb og privatliv, men at opplevelsene alltid vil være med ham.

– Noen ganger når jeg setter meg ned får jeg en del bilder i hodet som jeg ikke vil dele med så mange, men som kommer til å sitte der resten av livet. Jeg har mistet venner på grunn av krigen, forteller han åpenhjertig.

Hvit løgn

Farmens eldste deltaker ser på seg selv som en menneskekjenner, men tror det kan bli annerledes å motta ordre fremfor å gi dem.

– Jeg har møtt mennesker fra alle religioner. Fra presidenter til de mest fattige. Jeg kjenner mennesker godt, og det er vi jo trent til i den jobben jeg har. Jeg tror det er en positiv greie å ta med seg inn.

Og hvis noen inne på gården lurer på hva Brodahl jobber med, kommer han til å servere en hvit løgn.

– Da svarer jeg at jeg jobber som humanitær-arbeider, humrer han.

Hvorvidt deltakerne klarer å holde tyst, vil bli avslørt senere i høst. Se Farmen-premieren tirsdag 24. september på TV 2 og TV 2 Sumo.