IKKE GARANTERT PLASS PÅ LAGET: Kåre Vedvik kjemper om å være en del av Minnesota Vikings-stallen når laget har sin siste kamp i sesongoppkjøringen torsdag.
IKKE GARANTERT PLASS PÅ LAGET: Kåre Vedvik kjemper om å være en del av Minnesota Vikings-stallen når laget har sin siste kamp i sesongoppkjøringen torsdag. Foto: Adam Bettcher

NFL-Vedvik får flengende kritikk etter svak prestasjon

Det er alt annet enn sikkert at Kåre Vedvik får spille i NFL etter svake prestasjoner i kamp og på trening.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minnesota Vikings ofret et spillervalg i femterunde av neste års draft for å sikre seg den norske kickeren Kåre Vedvik (25).

Men det er alt annet enn sikkert at rogalendingen, som har prøvd seg som både kicker og punter, er del av stallen når sesongen starter om litt over én uke.

– Uakseptabelt

For i treningskampen mot Arizona Cardinals i helgen bommet Vedvik på begge forsøkene han fikk på field goal, men lykkes på begge ekstrapoengene etter at laget hadde scoret touchdown.

– Skuffende, og det er uakseptabelt. Han vet det. Forhåpentligvis får han noen flere muligheter til helgen, sier Minnesota Vikings' special teams-trener Marwan Maalouf ifølge AP.

Hovedtrener Mike ZImmer har også uttalt at han er bekymret for prestasjonene til Vedvik, som i tillegg har svinget i prestasjonene på trening denne uken.

Tirsdag kunne ESPN-reporter Courtney Cronin fortelle at Vedvik kun scoret på fem av åtte field goals på trening. En av bommene kom fra 30 meter og gikk langt til siden. Vedvik har også fått kritikk for ikke å levere gode nok punter.

Har hevet seg etter Vedvik-handelen

Kåre Vedvik under oppvarming før kampen mot Arizona Cardinals.
Kåre Vedvik under oppvarming før kampen mot Arizona Cardinals. Foto: Adam Bettcher

Vedvik kjemper med veteranen Dan Bailey om kicker-jobben og Matt Wile om punter-jobben. Nordmannen debuterte mot Seattle Seahawks for halvannen uke siden og scoret da på begge ekstrapoengene etter at Vikings' touchdowner. Vedvik fikk også puntet en gang.

Bailey fikk ikke muligheten i kampen mot Cardinals hvor Vedvik bommet på begge sine forsøk.

– Siden vi hentet Vedvik har Wile puntet bra og Bailey har sparket bra. Og så går Vedvik utpå der og bommer på field goals.Jeg vet ikke hva jeg skal si, sier Zimmer, som tidligere har uttalt at han ikke visste så mye om Vedvik før Vikings signerte ham.

Omtales som selvsikker

Situasjonen til Vedvik er et godt eksempel på at kicking er ferskvare i NFL. For etter å ha scoret på fire av fire muligheter for Baltimore Ravens ble han hentet til Vikings, hvor han nå møter motgang i et lag som har slitt på kicker-plass.

Daniel Carlson ble draftet av Vikings i fjor i femte runde, men kuttet fra stallen etter kun to kamper. I Oakland har han gjort sine saker meget bra denne sesongen og har scoret på 7 av 7, blant dem et spark som avgjorde kampen mot Green Bay Packers.

Så man bør kanskje mane til tålmodighet i Minnesota?

Trenerne har varslet at trioen Vedvik, Bailey og Wile må dele på mulighetene når Vikings spiller sin siste kamp i sesongoppkjøringen torsdag mot Buffalo Bills.

– Vedvik er en selvsikker type. Det er det vi liker best ved ham. Han har en veldig profesjonell holdning og et veldig bra perspektiv. For ham er det bare to spark han har bommet på, sier Maalouf ifølge Star Tribune.

Og det virker som nordmannen beholder roen før det som blir skjebnekampen før Vikings-troppen skal reduseres til 53 spillere i forkant av sesongstarten.

– Jeg har høye forventninger til meg selv, og jeg presterte ikke som jeg ønsker, men det er en del av spillet. Du må slå tilbake. Du kan ikke la de tingene påvirke deg i neste kamp. Uavhengig av hva som skjer, må du være i stand til å slå tilbake, beholde roen og gjennomføre på den måten du ønsker å gjennomføre, sier Vedvik.