OVERSVØMT: Flyfoto viser hvordan byen Saga sør i Japan er helt oversvømt. Det er ventet opptil 20 centimeter nedbør torsdag.
OVERSVØMT: Flyfoto viser hvordan byen Saga sør i Japan er helt oversvømt. Det er ventet opptil 20 centimeter nedbør torsdag. Foto: Kyodo Kyodo

Masseevakuering i Japan etter flom – to personer omkommet

Nesten en million mennesker er blitt bedt om å evakuere onsdag som følge av flom og stor skredfare sørvest i Japan. To personer har omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kraftig nedbør har utløst skredfaren i prefekturene Saga, Fukuoka og Nagasaki, ifølge den japanske kringkasteren NHK, som siterer lokalt politi.

Over 12 centimeter regn ble registrert i byene Saga og Taku i løpet av en time onsdag, ifølge Japans meteorologiske byrå.

Torsdag morgen er det ventet nedbør på opptil 20 centimeter i Kyushu og 18 centimeter i regionene Kanto, Koshin og Tokai.

To personer er bekreftet omkommet, ifølge AFP. En mann ble funnet død i en bil som hadde blitt tatt av flomvannet. En annen mann døde da han forsøkte å redde seg ut av bilen mens flomvannet steg.

– Vi ser svært uforutsigbare mengder kraftig nedbør i byene hvor vi har utsted farevarsel. Situasjonen er slik at du må gjøre ditt beste for å redde liv, sier presseansvarlig Yasushi Kajiwara fra Japan Meteorological Agency.

Onsdag morgen er 847.000 innbyggere blitt bedt om å evakuere, ifølge Japan Times.

Kajiwara ber alle om å ta farevarselet alvorlig, og evakuere så fort som mulig.

MASSEEVAKUERING: Nødetatene jobber på spreng for veilede masseevakueringen i Japan onsdag.
MASSEEVAKUERING: Nødetatene jobber på spreng for veilede masseevakueringen i Japan onsdag. Foto: Jiji Press