MÅ KOKES: Det er sendt ut kokevarsel både på Konnerud i Drammen og på Trengereid i Bergen, på grunn av funn av E. coli-bakterier.
MÅ KOKES: Det er sendt ut kokevarsel både på Konnerud i Drammen og på Trengereid i Bergen, på grunn av funn av E. coli-bakterier. Foto: NTB Scanpix

Har sendt ut kokevarsel i Bergen og Drammen

Innbyggere både på Konnerud i Drammen og på Trengereid i Bergen må koke drikkevannet på grunn av funn av E. coli-bakterier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er funnet et lavt nivå av E. coli-bakterier i drikkevannet i Trengereid-området i Bergen. Innbyggerne bes koke vannet til nye prøver bekrefter god kvalitet.

Ifølge Bergen kommunene vil det si tidligst torsdag 29. august. Varselet gjelder rundt 190 beboere.

En rutineprøve av vannet fra Skulstad basseng på Trengereid inneholder 3 E. coli- bakterier per 100 milliliter vann.

13 kokevarsler

– Det betyr at vannet kan ha redusert hygienisk kvalitet. Dere vil bli varslet så snart nye vannprøver bekrefter god kvalitet, opplyser kommunen.

Ifølge Bergensavisen er det sendt ut 13 kokevarsler i Bergen kommune så langt i år, og kommunen har ingen forklaring på hvorfor tallet øker.

– Vi har fortsatt ikke svar på hvorfor det er så mange E.coli-tilfeller. Det er veldig uvanlig og veldig sjelden at vi har så mange, sier fagdirektør Magnar Sekse i vann- og avløpsetaten til avisen.

Oppdaget på rutineprøve

Også alle innbyggerne på Konnerud i Drammen bes om å koke drikkevannet inntil videre. Grunnen er funn av intestinale enterokokker.

De som er berørt, har fått direkte varsel.

Anbefalingen gjelder til det foreligger nye prøvesvar, trolig utpå dagen torsdag 29. august.

– Det var på en rutineprøve vi fanget opp lavest mulig målbare nivå av intestinale enterokokker fra Stubberud høydebasseng. Det er en svært lav konsentrasjon og kan skyldes en tilfeldig enkelt hendelse. Det viktigste tiltaket vi gjør, er derfor å følge opp med nye vannprøver, sier daglig leder Arild Eek i Glitrevannverket.

Ifølge kommunelege Madli Indseth er det ikke farlig å bruke vannet til for eksempel dusjing, klesvask og oppvask, og man trenger kun å koke det som skal brukes til drikke og matlaging, skriver Drammens Tidende.