Bolsonaro får full støtte fra Trump

Brasils president Jair Bolsonaro får full støtte fra Donald Trump, som er overbevist om at Bolsonaro jobber hardt med å håndtere brannene i Amazonas.

– Han jobber veldig hardt med Amazonas-brannene og gjør på alle måter en flott jobb for det brasilianske folk – ikke lett. Han og landet hans har USAs fulle og totale støtte! skriver Trump på Twitter tirsdag.

Bolsonaro har fått mye kritikk etter at avskogingen i Amazonas har økt kraftig og enorme branner har brutt ut i verdens største regnskog.

Stormaktene som deltok på G7-toppmøtet i helgen, har tilbudt Brasil økonomisk støtte til slukningsarbeidet. Men Bolsonaro og hans regjering har takket nei, og samtidig beskyldt Frankrike for å opptre som en kolonimakt.

Bolsonaro er i tillegg svært kritisk til støtten Brasil har fått fra Norge og Tyskland til arbeidet med å bevare Amazonas.

Regjeringen i Norge har holdt tilbake 300 millioner kroner i regnskog-støtte, og Bolsonaro har svart med å beskylde Norge for hvaldrap og sagt at pengene heller kan gå til skogplanting i Tyskland.