Camilla Herrem føler med skadeplagede Nora Mørk. Her fra tapet i semifinalen i OL i 2016.
Camilla Herrem føler med skadeplagede Nora Mørk. Her fra tapet i semifinalen i OL i 2016. Foto: Erik Johansen

Herrem om Mørk: – Man får nesten tårer i øynene

Landslagsveteranen Camilla Herrem har vondt av all motgangen Nora Mørk opplever. Mandag fikk stjernen et nytt tilbakeslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mørk er uaktuell for VM etter skaden hun pådro seg i helgen. Hun har skadet kneet igjen.

– Først og fremst veldig trist

Onsdag skal Mørk for sikkerhets skyld sjekkes også i Norge. MR-bildene i Romania viste en skade som setter henne utenfor en god periode.

– Det er ikke noe stadfestet enda. Vi venter at hun kommer til Norge og undersøkes av vårt helseteam og eksperter, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

Det er under 100 dager til Norge starter VM i Japan.

– Det er først og fremst veldig trist – det gjelder alltid når spillere blir skadet. Man får litt vondt i hjertet og synes synd på dem. Det er tøffe tak. Samtidig er det en del av risikoen i håndballen, sier Hergeirsson.

– Vi vil dessverre aldri klare å kvitte oss helt med det, men det er like vondt hver gang.

Camilla Herrem snakket med landslagsvenninnen for noen dager siden. Rogalendingen synes det var tøft å få beskjeden om at Mørk har skadet seg på ny.

– Hun virket så glad og fornøyd over å være på banen igjen. Så skjer dette, sier Herrem til NTB.

– Hun var klar på at nå er jeg tilbake. Det går nesten ikke an å snakke om det uten at man nesten får tårer i øynene eller frysninger av det. Hun er bare rammet av uflaks. Det er mye for denne jenta. Man vil at hun skal få litt fred og ro til å drive med håndballen som hun elsker så mye.

Herrem tar et lite forbehold om at undersøkelsene i Norge viser noe helt annet enn hva Mørk fikk beskjed om i Romania.

Trøbbel

Norge er inne i en skadekrise nær det laget opplevde i oppkjøringen til VM i 2005. Da var troppen delvis ribbet for nøkkelfolk. Norge ble nummer ni i mesterskapet. Det er den dårligste plasseringen i et mesterskap siden gjennombruddet på 1980-tallet.

– Det er mye som skjer og mange skader. Dette er året har vært mye. Vi har et sterkt lag og mange gode spillere, og jeg tror det skal gå fint, sier Herrem.

I tillegg til Mørk er Katrine Lunde, Henny Ella Reistad og Kjerstin Boge Solås uaktuelle i VM. Det er også noe usikkert rundt Amanda Kurtovic og Veronica Kristiansen.

Kari Aalvik Grimsbø har valgt å takke nei til VM. Hun har utfordringer med knærne og prioriterer klubbjobben i Györ.