TNT-sjef Ronni Le Tekrø får fem uker til lage rockere av tolv klassisk skolerte tenåringer.

I spennet mellom de klassiske virtuosene og rockebølla Ronni Le Tekrø vil vi få være med på en spektakulær transformasjon av musikalsk ungdom mellom 14 og 16. Ronni «kidnapper» tolv klassisk skolerte elver og tar dem med til sin rockeskole på Toten. Her vil Ronni avholde en sommerskole vi aldri har sett maken til i Norge. Elevene skal lære å rocke! Men, hvem lærer egentlig av hvem? Hvem er best, Mozart eller Limp Bizkit? Ronni utfordrer deres fordommer og lekenhet. De skal konkurrere om bli med i et band som skal rule scenen som oppvarmingsband på en stor rockekonsert.

Camp Ronni

- Denne sommeren blir det ikke noe Chopin med grilling av scampi i hagen på Oslo vest. I sommer blir det skikkelig rock and roll, pølse i lompe, svette øvingslokaler og fantastisk mye moro, lover Ronni Le Tekrø.

TNT-sjefen åpner dørene til Camp Ronni i sitt eget studio på Toten. I fem uker skal tolv klassisk skolerte ungdommer øve, svette og rocke, før de slipper ut - forhåpentlig som et vaskeekte rockeband.

Fioliner, celloer og klaverer sal byttes ut med trommer og larmende gitarer, og moroa vises i serien «Rockeskolen» på TV 2 Zebra.

Leter etter fine sjeler

Ideen til «Rockeskolen» er hentet fra England, hvor Kiss-legenden Gene Simmons gjorde et rockeband av en gruppe tolv-trettenåringer. I Norge blir aldersgrensen femten år, og Ronni Le Tekrø går i gang med å finne klassiske musikere med rocka sjeler i slutten av mai.

- Det er et lite land, og ikke så mange å ta av. Jeg håper vi finner noen genuine, fine sjeler som det går an å bearbeide litt, sier Le Tekrø til Dagbladet.

På Camp Ronni på Toten skal de tolv ungdommene få oppleve fem uker med rock and roll. - og ikke så mye klassisk. I prgramserien vil noen få roller som musikere, mens andre vil bli tildelt oppgaver som mangaer, PR-medarbeidere og så videre. Ingen stemmes ut i løpet av serien.

Fakta:

  • Rockeskolen skal sendes over åtte episoder på TV 2 Zebra
  • Programmet ledes av TNT-gitarist Ronni Le Tekrø
  • Tolv 15-åringer med klassisk musikalsk bakrunn skal læres opp til å bli et rocekband
  • Gene Simmons fra Kiss ledet et tilsvarende program i Storbritania
  • Ronni Le Tekrø heter egentlig Rolf Ågrim Tekrø, født 5 oktober 1963.
  • Han er gitarist, komponist og produsent, best kjent fra metal-bandet TNT.
  • Var med på å danne TNT i 1982.
  • Ble på midten av 80-tallet kåret til en av verdens ti beste gitarister.