Torsk med ratatouille

Med torsk fra Finnmark og inspirert grønnsaksrøre fra Frankrike, blir det et smakfullt møte mellom to matverdener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ratatouille – grønnsaksrøre fra Provence – servert med torsk.

Grønnsaksrøren er fri for egg, melk og gluten.

Ratatouille kan gjerne lages 1 times tid før servering, da får smakene stå og modne sammen.

Fisken legges i de siste 6-8 min før servering.

Ratatouille

  • 1 dl olivenolje
  • 2 løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 stor squash
  • 3 paprika (forskjellig farge)
  • 4 modne flådde tomater eller 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ts tørket urtekrydder
  • 1 laurbærblad
  • 1-2 ts balsamicoeddik eller rødvinseddik
  • frisk basilikum
  • salt og grovmalt pepper

Del grønnsakene opp i biter. Varm olje ved middels varme i en vid gryte eller panne med høye kanter. Tilsett grovhakket løk og la surre i 2-3 min til den er blank. Tilsett resten av grønnsakene og stek i 7-8 min. Tilsett flådde tomater delt i biter (eller hermetiske tomater) og urtekrydder, kok opp og la småkoke i 20-30 min.

Smak til med salt, pepper, balsamicoeddik og 1-2 ss god olivenolje. Grovhakk / riv opp friske basilikumblader og dryss over rett før servering.

Torsk

Beregn 150-175 gram torskefilet pr person.

Torsk i serveringsbiter kan legges over ratatouille etter at den er smakt til. Dryss litt salt på torskestykkene og eventuelt litt sitron. Legg på lokk og la trekke 6-8 min, avhengig av tykkelsen på torskestykkene.

Torskebitene kan også stekes i egen panne med litt smør eller olje, dryss med salt og legg skiver sitron over hvert fiskestykke eller press litt sitron over. Stek 2-3 min på hver side. Anrett på toppen av ratatouille.

Server med ovnsbakte små poteter eller byggris/ris.