To pågrepet etter ransforsøket i Bodø

Politiet har pågrepet en kvinne og en mann, mistenkt for å være involvert i det væpnede ransforsøket mot en ansatt på et hotell i Bodø sentrum natt til tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet meldte tirsdag morgen at de søkte etter to gjerningspersoner, en mann og en kvinne, etter et væpnet ransforsøk som fant sted på Bodø Hotell. To personer er nå pågrepet i saken.

Klokken 14.25 ble en mann også pågrepet, mistenkt for å være involvert i ransforsøket ved Bodø Hotell.

Klokken 13.25 meldte Nordland politidistrikt at de hadde pågrepet en kvinne mistenkt for å være involvert.

Politiet utelukker ikke at det kan bli gjort flere pågripelser i saken.

Politiet skriver i en pressemelding i ettermiddag at kvinnen stiller seg utenforstående til siktelsen.

– Det har vært gjennomført en rekke vitneavhør, i tillegg er den kvinnelige mistenkte avhørt. Hun stiller seg uforstående til politiets siktelse. Mannen som er pågrepet er ikke avhørt ennå, men politiet planlegger med avhør i løpet av kvelden, skriver politiet.

Truet med våpen

Klokken 4 tirsdag natt fikk politiet i Nordland melding om et forsøk på ran ved Bodø hotell.

To delvis maskerte personer, en kvinne og en mann hadde tatt seg inn på hotellet og truet en ansatt med pistol.

– Det ble ikke avfyrt skudd i forbindelse med ranet. Det oppstod et basketak og gjerningspersonene forlot hotellet uten å få med seg noen verdier, skriver politifullmektig Daniella Rivera i en pressemelding.

Fornærmede har oppgitt at pistolen lignet på en replika.

Lettere skadd

Både fornærmede og den ene gjerningspersonen har fått skader i basketaket.

– Den mannlige ansatte er lettere skadd og har blitt fraktet til legevakten, sier operasjonsleder Veronica Nylund til TV 2.

Ut fra opplysninger fra fornærmede har politiet grunn til å tro at den mannlige gjerningspersonen kan ha fått skader i ansiktet.

Jaktet to gjerningspersoner

Politiet meldte tirsdag morgen at de jaktet på de to gjerningspersonene.

– Politiet har gjennom morgentimene foretatt sporsikring og gjennomført søkt etter gjerningspersonene. Så langt er ingen pågrepet. Etterforskningen vil fortsette gjennom dagen med blant annet innhenting av videoovervåkning og avhør av vitner, skriver politifullmektig Daniella Rivera.

Nordland politidistrikt publisert en beskrivelse av de to mistenkte. Begge har nordisk utseende og skal være i alder mellom 20 og 25.

Kvinnen hadde sekk på rykken, var iført brunaktige klær, lue og har lysebrunt hår. Mannen hadde sekk på ryggen var iført mørk klær, lue og har brunt hår.

Ber om tips

Politiet ba om tips fra publikum i saken.

– Vi ber alle som har vært i området rundt Bodø Hotell i tidsrommet 0330 til 0430 natt til tirsdag, ta kontakt med politiet på telefonnummer 02800, skriver Rivera i pressemeldingen.

I en pressemelding som kom fra politiet i ettermiddag står det at publikums tips har vært viktig for politiet i saken.

– Etterforskningen har pågått for fult gjennom dagen og politiet har fått inn flere relevante tips fra publikum, står det i pressemeldingen.