ETTERSLUKKING: Det brant kraftig da et større vaskeri tok fyr i Rinkeby i Sverige natt til tirsdag. Klokken 04.30 var spredningsfaren over.
ETTERSLUKKING: Det brant kraftig da et større vaskeri tok fyr i Rinkeby i Sverige natt til tirsdag. Klokken 04.30 var spredningsfaren over. Foto: Janne Åkesson

Politiet etterforsker mordbrann i Stockholm

Et større vaskeri gikk opp i flammer i Rinkeby i Stockholm natt til tirsdag. Brannen har ført til kraftig røykspredning over deler av Stockholm, og beboere i nærheten måtte evakueres.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannvesenet fikk først beskjed om hendelsen klokken 01.06. Bygningen som brenner skal være et vaskeri, og er på over 1400 kvadratmeter.

Klokken 03:30 startet nødetatene evakuering av beboere i en nærliggende bolig. Over et 20-talls personer skal ha blitt spontanevakuert til en skole.

Klokken 04:30 var spredningsfaren over, og redningsmannskapet lar bygningen brenne ned mens de holder den under oppsyn. Grunnet den kraftige røykspredningen ble beboere fremdeles evakuert.

Ifølge Expressen etterforsker politiet hendelsen som grov mordbrann.

Det finnes foreløpig ikke noen mistenkte.

– Det var helt overtent da vi kom frem. Det er veldig høye flammer og veldig mye røyk, sier leder i Stockholms Redningssentral Johan Winses til Aftonbladet.

– Vi slukker brannen fra den truende siden så godt vi kan, og dette bløtlegger fasadene på hus i risikosonen, sier operasjonsleder Ulf Tholén til Aftonbladet.

MYE RØYK: Brannen første til stor røykspredning i Stockholm tirsdag morgen. Foto: Janne Åkesson
MYE RØYK: Brannen første til stor røykspredning i Stockholm tirsdag morgen. Foto: Janne Åkesson

Tilsammen 60 brannmenn var involvert i slukningsarbeidet. Det skal ikke være noen personskader i brannen.

Brannen skal ha ført til stor røykspredning, og store deler av nordlige og vestre Stockholm skal være røyklagt.