UPOPULÆR: Brasils president Jair Bolsonaro møtet motstand både nasjonalt og internasjonalt.
UPOPULÆR: Brasils president Jair Bolsonaro møtet motstand både nasjonalt og internasjonalt. Foto: Pilar Olivares/REUTERS

Tilliten til Bolsonaro stuper

Mens Amazonas står i flammer viser en fersk meningsmåling at folks tillit til Brasils president Jair Bolsonaro har gått kraftig tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den ferske undersøkelsen viser at kun 29.4% av brasilianere mener presidenten gjør en god jobb. Til sammenlikning svarte 38.9% prosent det samme for kun seks måneder siden. Dette melder Reuters.

Sender inn hæren

Meningsmålingen ble gjennomført mellom 22. og 25. august, samtidig som nyhetene om den massive skogbrannen i Amazonas ble kjent.

På fredag beordret Bolsonaro beordret den brasilianske hæren til å hjelpe i slukningsarbeidet, ifølge CNBC.

Presidenten var innledningsvis kritisk til andre lands innblanding i katastrofen. Torsdag mente han Frankrikes president Emmanuel Macron utspill om brannen vitnet om en «kolonistisk mentalitet».

Etter både nasjonalt og internasjonalt press, kan det nå som om Brasils leder har snudd.

Klimaskeptiker

Den kontroversielle presidenten går under kallenavnet «Tropenes Trump». Siden han vant valget i fjor høst, har Bolsonaro lettet på restriksjoner rundt avskoging. Det er bred enighet om at dette har medvirket til de massive skogbrannene som nå rammer store deler av Amazonas.

Han er en selverklært klimaskeptiker, og har tidligere hevdet at skogbrannene er et normalt resultat av jordbruk.