KVELDSDUPP: I Venezias kanaler er det strengt forbudt å ta seg et bad. Hvsi du likevel faller for fristelsen kan du måtte betale dyrt for det.
KVELDSDUPP: I Venezias kanaler er det strengt forbudt å ta seg et bad. Hvsi du likevel faller for fristelsen kan du måtte betale dyrt for det. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Norske turister bøtelagt for nattbading i Venezia

To norske kvinner i 20-årene fikk lørdag en bot på 450 euro hver etter å ha nattbadet i Venezia. Det er strengt forbudt å bade i den italienske turistbyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to ble natt til lørdag pågrepet av politiet og tatt med til politistasjonen, skriver NRK.

Lokalavisa Corriere del Veneto skriver at de to norske kvinnene, begge 24 år, badet i kanalen i byen kun iført undertøyet.

Én av kvinnene kastet opp på politistasjonen, trolig fordi hun hadde fått i seg skittent og rottebefengt vann fra kanalen. De to kvinnene ble også bortvist fra den populære turistbyen i to dager.

Bystyret i Venezia har sett seg lei på turister som tror de kan gjøre nærmest som de vil i den gamle kulturbyen. I mai trådte det strenge regler i kraft for hva som ikke er tillatt, for eksempel bading i kanalene, å vaske seg i fontenene og å gå rundt i byen i bikini eller bar overkropp.

Forrige måned ble to tyske turister sendt ut av byen med en bot på 950 euro etter at de hadde kokt opp kaffe på stormkjøkken ved Rialtobrua.

Venezia står på UNESCOs verdensarvliste og er i sin helhet et vernet stykke Italia. Byen har ikke mer enn 55.000 innbyggere, men får over 30 millioner besøkende hvert år.

(©NTB)