SLAPP MED SKREKKEN: Slik så David Rudishas bil ut etter den dramatiske ulykken, som han utrolig nok unnslapp uten skader.
SLAPP MED SKREKKEN: Slik så David Rudishas bil ut etter den dramatiske ulykken, som han utrolig nok unnslapp uten skader. Foto: Twitter

Friidrettsstjerne front-kolliderte med buss

Den doble olympiske mesteren David Rudisha (30) takker Gud for at han er i live.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den kenyanske friidrettsstjernen David Rudisha priser høyere makter etter å ha overlevd en frontkollisjon med en buss.

– Jeg takker den allmektige Gud for livets gave. Lørdag kveld rundt 22.30 overlevde jeg en tragisk trafikkulykke ved Keroka, skriver han på Twitter, der han har lagt ved et bilde av sin totalvrakede Toyota.

Utrolig nok unnslapp Rudisha helskinnet.

– Jeg har det fint, og har ingen skader. Takk for at dere har meg i deres bønner, skriver 30-åringen, som ble fraktet til det lokale sykehuset etter den dramatiske ulykken.

– Rudisha ble kjørt til sykehuset i Keroka, der legene fant ut at han ikke hadde pådratt seg noen bruddskader. Han fikk dra hjem og hvile seg, sier Keroka-politisjef Walter Abondo ifølge BBC.

HISTORISK OL-ØYEBLIKK: I 2012 ble David Rudisha den første, og foreløpig eneste, til å løpe 800-meteren på under ett minutt og 41 sekunder. Foto: LEHTIKUVA / Kimmo Mäntylä
HISTORISK OL-ØYEBLIKK: I 2012 ble David Rudisha den første, og foreløpig eneste, til å løpe 800-meteren på under ett minutt og 41 sekunder. Foto: LEHTIKUVA / Kimmo Mäntylä

Rudisha har satt verdensrekord på 800 meter tre ganger, sist da han tok gull under OL i London i 2012. Med tiden 1:40.91 ble han den første til å løpe 800 meter på under 1:41.00.

OL-gull ble det også fire år senere i Rio de Janeiro. Rudisha står også med VM-gull fra 2011 og 2015.

Han har ikke konkurrert siden Diamond League-stevnet i Shanghai i mai 2017 på grunn av tilbakevennende rygg- og kneskader, men skal etter rapportene ha begynt å forberede seg til å forsvare OL-gullet sitt i Tokyo neste år.