Bamba forventer utestengelse etter å ha albuet Wangberg

Brann-spissen fremstod som en angrende synder dagen etter at han albuet Tromsøs Simen Wangberg i ansiktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se situasjonen i Sportsnyhetene øverst på siden!

– Jeg så videoen etter kampen. Det ser ikke bra ut. Jeg skulle ønske det ikke hadde skjedd. Jeg er lei meg for at det skjedde.

Det sa en preget Daouda Bamba (25) til pressen på Brann stadion dagen etter at han plantet en albue i ansiktet til Simen Wangberg under kampen mot Tromsø. Dommeren fikk ikke med seg situasjonen, og det har ikke manglet på kritikk i etterkant.

Angrer

Flere tar til orde for at ivorianeren skal utestenges i lang tid. Selv forventer Bamba nå en periode på tribunen.

– Det blir nok det. Jeg elsker fotball. Sånne ting liker jeg ikke å se, jeg vil ikke at noen skal gjøre sånt på en fotballbane. Jeg må akseptere suspensjonen, sier Bamba.

Situasjonen blir trolig et tema hos Norges fotballforbund når helgens runde som vanlig skal gjennomgås.

– Som normalt vil spiller bli bedt om å forklare seg. Når den foreligger, vil NFFs påtalenemnd ta stilling til om saken skal påtales, sier Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i NFF, til TV 2.

HJERNERYSTELSE: Simen Wangberg måtte til sykehus etter smellen. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grøtt.
HJERNERYSTELSE: Simen Wangberg måtte til sykehus etter smellen. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grøtt.

Umiddelbart etter kampen, som endte med 2-3-tap for bergenserne, bedyret Bamba sin uskyld og hevdet at det hele var et uhell. Mandag fremstod han som en angrende synder. Bamba har sendt en SMS til Wangberg etter hendelsen.

– Jeg vet ikke hvordan jeg kan beskrive det. Det bør ikke skje. Jeg er lei meg for at det skjedde, sier Bamba til TV 2.

Klar tale fra Brann-treneren

Brann-trener Lars Arne Nilsen tok Bamba til side under treningsøkten mandag formiddag for en prat. Han er tydelig på at sånn oppførsel ikke er akseptabel i Brann.

– Vi skal naturligvis ikke ha sånn oppførsel, sier Nilsen.

– Vi er første og fremst opptatt av at Simen Wangberg har kommet seg på beina. At han har det bra. Så får vi ta oss av det som har skjedd. Det er en veldig kjedelig sak for oss.

ALVORSPRAT: Lars Arne Nilsen og Daouda Bamba under mandagens treningsøkt utenfor Brann stadion. FOTO: TV 2.
ALVORSPRAT: Lars Arne Nilsen og Daouda Bamba under mandagens treningsøkt utenfor Brann stadion. FOTO: TV 2.

Sportssjef Rune Soltvedt vil ikke kommentere om Bamba blir straffet internt i klubben.

– Det har jeg ikke lyst til å si noe om nå. Vi har levd med å ta karantenene spillerne får for ikke å følge kampreglementet. Vi får se hva som kommer ut av det. Vi er opptatt av at spillerne skal beskyttes. Da må vi gå foran som gode eksempler. I går var vi dessverre ikke det, sier Soltvedt til TV 2.

Slapp unna med hjernerystelse

Wangberg forlot sykehuset i Bergen søndag kveld og dro hjem sammen med resten av Tromsø-laget mandag morgen. Dagen derpå føler han seg bedre.

– Litt tung i hodet, men ellers går det bra. Det er bedre enn i går, så da er jeg på bedringens vei. Det er et godt tegn, sier han til TV 2.

Wangberg, som har en fortid i Brann, vil nå legge hendelsen bak seg.

– En albue i ansiktet har ikke noe på en fotballbane å gjøre. I alle fall ikke med den kraften og intensjonen han kanskje hadde. Gjort er gjort, og han har bedt om unnskyldning. Jeg bærer ikke noe mer nag enn som så, vi må komme oss videre, sier han.

– Han sendte melding, og det er flere i Brann som jeg kjenner fra tiden der som har sendt melding og bedt om unnskyldning. Det er masse fine folk i klubben, det er ingen der som vil meg noe vondt, så det må man ha med seg, sier Tromsø-stopperen.

28-åringen slapp fra det hele med en hjernerystelse. Han vil ikke ta stilling til hva slags straff Bamba fortjener.

– Det får de som har ansvaret for det ordne opp i. Poenget mitt er at sånne hendelser ikke har noe på en fotballbane å gjøre, og så får det være opp til dem som har ansvaret for det å gi sanksjonene som er rettferdig. Jeg skal ikke stå her og dele ut straff og skyld, det blir for dumt, sier Wangberg.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen uttalte i søndagens FotballXtra at Bamba bør utestenges i mellom ti til 15 kamper for det han omtalte som «griseri».

– Det er krystallklart at han gjør det med vilje rett i nesen på Wangberg. Det er vold på åpen gate. Hadde du gjort det på åpen gate, så kommer politiet og henter deg og setter deg i arresten, sa Mathisen.