DIALOG: De har over lengre tid økt skatter og intensivert handelskrigen. Nå vil samtalene med Kinas president begynne igjen, mener USAs president.
DIALOG: De har over lengre tid økt skatter og intensivert handelskrigen. Nå vil samtalene med Kinas president begynne igjen, mener USAs president. Foto: Damir Sagolj / Reuters

Trump: – Handelssamtaler med Kina starter snart

Donald Trump sier handelssamtalene mellom Kina og USA vil «starte om kort tid» og at han vil komme med en uttalelse om saken mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trump er for tiden på G7-toppmøtet i Biarritz, som avsluttes mandag. På en pressekonferanse i den franske byen varslet han at det vil komme en uttalelse om Kina-samtalene sener på dagen.

Den amerikanske presidenten sier amerikanske og kinesiske forhandlere snakket sammen søndag. De uttrykte da en interesse for å gjenoppta samtalene.

– De mener alvor. Jeg tror vi får til en avtale fordi vi nå snakker på riktige premisser. Det er første gang jeg opplever at de virkelig ønsker en avtale, og det er et skritt i riktig retning, sa Trump, men han tok likevel forbehold om at «det kanskje ikke skjer». Han benyttet også anledningen til å omtale sin kinesiske kollega Xi Jinping som «en stor leder».

Trump bekreftet også at han ga sin franske kollega Emmanuel Macron klarsignal til det overraskende besøket fra Irans utenriksminister Javad Zarif. Han forsikret at USA «ikke er ute etter et regimeskifte i Iran» men sa samtidig at det er for tidlig for ham å møte Zarif.