KLAR FOR PGA: Viktor Hovland Foto: Jared C. Tilton
KLAR FOR PGA: Viktor Hovland Foto: Jared C. Tilton

Hovland sikret seg PGA-billetten i Idaho

Viktor Hovland leverte også under siste runde i Albertsons Boise Open søndag. Han endte på delt andreplass, mer enn nok til å sikre seg PGA-tourkortet.

Norge har dermed for første gang to spillere som skal delta i PGA-touren i neste sesong, som ses på som golfens gjeveste selskap. Der får Hovland følge med studiekompisen Kristoffer Ventura.

Fra før var Henrik Bjørnstad den eneste nordmannen som hadde spilt fast på PGA-touren.

Skuffet, men lettet

Hovland ledet før søndagens fjerde og siste runde i Boise, men måtte se seg slått av amerikaneren Matthew NeSmith. Andreplassen deler han med Brandon Hagy, også han fra USA.

Hovland startet turneringen, den andre av tre i Korn Ferry Finals, vel vitende om at en plass blant de 25 beste ville sikre ham billett til neste sesongs PGA-tour.

– Jeg tenkte ikke for mye på det, jeg prøvde bare å vinne turneringen. Jeg er litt skuffet over at jeg ikke presterte bedre, sier Hovland i et intervju med arrangøren.

21-åringen fra Oslo spilte en 68-runde, tre under par. Det er han svakeste runde i turneringen, men det var nok til å sikre seg PGA-tourkortet.

– Det er litt skuffende, men om noen dager kommer jeg nok til å starte på nytt og se frem til neste sesong på PGA-touren, sier Hovland.

Søndag spilte han på par på første hull, før han leverte en birdie ved neste hull. To hull senere fikk han en bogey, men hentet seg inn igjen med nok en birdie på 6. hull. På 9. og 10. hull spilte han til birdies, før han fikk bogey igjen på det neste hullet. Nok en bogey fikk han på 13. hull, før han på de fem siste hullene fikk to birdies.

Hevder Hovland dropper turnering

Den 21-årige Oslo-gutten har hatt en kometkarriere etter at han vant det amerikanske amatørmesterskapet i fjor. Det sikret ham flere såkalte sponsorinvitasjoner til turneringer på PGA-touren - hvor Hovland imponerte stort med en rekke topp-plasseringer.

Storspillet skulder ved skulder med verdens aller beste holdt likevel ikke til å sikre seg PGA-kortet - til det var det for få turneringer for Hovland. Derfor måtte han gå via Korn Ferry Finals.

– Det er moro å vite at jeg kan spille der (PGA-touren) litt lenger. Forhåpentligvis gjør jeg det bra i en hel sesong på PGA-touren, sier Hovland.

Selv om han nå er klar for golfens øverste nivå, er det fremdeles noe å spille for i neste helgs avsluttende turnering. En sammenlagtseier i Korn Ferry Finals vil gi høyere status, og dermed enda flere muligheter i turneringer på PGA-touren neste sesong.

Før neste turneringen i Newburgh, Indiana ligger Hovland på tredjeplass i sammendraget av spillerne som på forhånd ikke hadde kvalifisert seg til PGA-touren.

Det kan likevel se ut til at Hovland ikke vil prøve å gripe den sjansen. Eurosport skriver mandag formiddag at Hovland har bestemt seg for å droppe den siste turneringen slik at han kan være bedre rustet til PGA-sesongen starter opp igjen. For det blir ikke mye hvile.

Første turnering i neste sesongs PGA-tour starter allerede 12. september.