AKTUELL FOR ROSENBORG: Kristoffer Zachariassen kan ende opp i Champions League-jagende Rosenborg.
AKTUELL FOR ROSENBORG: Kristoffer Zachariassen kan ende opp i Champions League-jagende Rosenborg. Foto: Jan Kåre Ness/NTB Scanpix

Rosenborg i forhandlinger om Zachariassen

Etter det TV 2 erfarer er Rosenborg i forhandlinger med Sarpsborg 08 om å kjøpe Kristoffer Zachariassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristoffer Zachariassen (25), som var ønsket av Rosenborg også for et halvt år siden, skal nå være aktuell for en overgang til Trondheim.

Summen for å hente spilleren den gang lå på rundt 20 millioner kroner.

25-åringens kontrakt går ut etter 2020-sesongen.

Etter det TV 2 erfarer ønsker Rosenborg å forsterke startelleveren, men vil også forynge stallen. Derfor passer Zachariassen inn i klubbens fremtidsplaner. Sarpsborg og Rosenborg er nå i forhandlinger om pris.

Thomas Berntsen sier til Eurosport at klubben har avslått et bud, men ønsker ikke å gå ut med klubb.

– Vi har nylig avslått et bud på en av våre spillere. Det er lite trolig at vi selger spillere i dette vinduet, sier Berntsen til Eurosport.

Zachariassen er toppscorer for Sarpsborg 08, som ligger sist i Eliteserien, med fire nettkjenninger - senest i søndagens tap for bunnrival Strømsgodset noterte Sotra-gutten seg for scoring. TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp mener Sarpsborg vil få store problemer om de kvitter seg med Zachariassen.

– Han er deres desidert beste spiller. I deres situasjon, de får riktig nok penger, men hjelper lite om de ikke kommer seg bort fra bunnplassen. Han blir ikke lett å erstatte, sier Huseklepp.

Zachariassen kom til Sarpsborg 08 i 2017 fra Nest-Stora og gjorde kometkarriere på Eliteserie-nivå. Sentralt på midten markerte han seg som en av ligaens aller beste spillere for østfoldingene, som tok bronse i 2017 og leverte et Europaliga-eventyr fansen sent vil glemme.

TV 2 har tidligere skrevet om interessen Zachariassen har tiltrukket seg fra utenlandske klubber, blant annet fra Tyskland.

Rosenborg skal tirsdag ut i avgjørende playoff i Champions League. Taper trønderne mot Dinamo Zagreb, blir det likevel spill i Europaligaen. Derfor må stallen styrkes, noe man allerede er i gang med.

Landslagsspiss Bjørn Maars Johnsen er hentet på lån fra nederlandske AZ. Det samme kan skje med en gammel kjenning, Markus Henriksen. TV 2 skrev søndag at RBK er interessert i å låne Hull-spilleren.

Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med Rosenborg, Sarpsborg 08 eller Zachariassen selv for en kommentar.