Martin Ødegaard scoret sitt første mål for Real Sociedad

Martin Ødegaard (20) avgjorde i sluttminuttene mot Mallorca.

Mallorca - Real Sociedad 0-1

Se målet og de beste involveringene til Martin Ødegaard i videovinduet øverst!

Det så ut til å ende målløst mellom Mallorca og Real Sociedad, men med åtte minutter igjen presenterte Martin Ødegaard seg med sitt første mål for San Sebastián-klubben.

Drammenseren fikk fullføre en glitrende kontring han selv var med å sette i gang. Ødegaard tok lekkert med seg ballen inn i feltet etter fint forarbeid av Portu, før han satte ballen i krysset med en fin avslutning.

– Det førstetouchet er lekkert, og så bare legger han den i vinkelen. Det er helt strålende. Han er i så balanse og kommer i veldig høy fart, kommenterte tidligere storscorer Ole Martin Årst i FotballXtra.

Det var det første norske La Liga-målet siden John Carew scoret for Valencia mot Celta Vigo i mars 2003.

Det ble også kampens eneste scoring for Real Sociedad, som står med fire poeng på de to første La Liga-rundene. Fredag møter de erkerival Athletic på hjemmebane i det TV 2 Sport Premium-sendte oppgjøret.

– Jeg er stolt og glad. Det var en fin pasning jeg fikk, og det ble et ganske enkelt mål for meg. Vi spilte godt og forsvarte oss bra, sier Martin Ødegaard.

Sportsavisen Marca roste nordmannen mye i sitt live-referat.

– Han lyser opp La Liga også med mål, meldte avisen.

Ødegaard viste frem noen lekre detaljer tidligere mot Mallorca.

Martin Ødegaard er lånt ut fra Real Madrid for hele denne sesongen. Planen er også at 20-åringen spiller for baskerne neste sesong.

Den tidligere Strømsgodset-spilleren fikk sitt store internasjonale gjennombrudd for nederlandske Vitesse forrige sesong.