UTFORDRER: Tidligere kongressrepresentant og Tea Party-aktivist Joe Walsh kunngjorde søndag at han ønsker å utfordre Donald Trump i presidentvalget. Foto: Carolyn Kaster/AP
UTFORDRER: Tidligere kongressrepresentant og Tea Party-aktivist Joe Walsh kunngjorde søndag at han ønsker å utfordre Donald Trump i presidentvalget. Foto: Carolyn Kaster/AP

Radiovert utfordrer «inkompetente» Trump

Donald Trump får nok en utfordrer i kampen om den republikanske nominasjonen. Hans siste motstander er en radiovert kjent for sine kontroversielle uttalelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere kongressmannen Joe Walsh annonserte på søndag at han vil utfordre Donald Trump i kampen om den republikanske nominasjonen. Walsh er for tiden radiovert, og den andre republikaneren som stiller til valg mot presidenten.

– Sprø og inkompetent

Kunngjøringen skjedde under et intervju med ABC News, og Walsh sparte ikke på kruttet da han omtalte den sittende presidenten.

– Han er sprø. Han er uberegnelig. Han er ond. Han støtter fordommer. Han er inkompetent. Han vet ikke hva han driver med, han er en narsissist, sa Walsh til ABC News.

Etter intervjuet publiserte Walsh en video på YouTube hvor han fortsatte å lange ut mot presidenten.

– Jeg stiller til valg fordi Donald Trump ikke er hvem vi er. Faktisk er han det verste av hvem vi er, sier Walsh i videoen.

Kontroversiell figur

Mens Walsh er svært kritisk til Trump, har han selv en kontroversiell historie i amerikansk politikk. Walsh har tidligere kommet med flere rasistiske utspill mot Barack Obama, og anklaget ham blant annet for å delta i en muslimsk krig mot USA.

I intervjuet med ABC beklaget Walsh sine tidligere utspill.

– Jeg hadde sterke politiske uenigheter med Barack Obama. Jeg lot disse politiske uenighetene bli personlige.

Walsh understreker at han aldri trodde at Obama var muslim, og at han har beklaget for dette tidligere.

Umulig oppgave

Det er en nesten umulig oppgave å vinne nominasjonen over en president som ønsker gjenvalg. En fersk meningsmåling fra Monmouth University viser at 84 prosent av republikanere er fornøyd med jobben Donald Trump gjør som president.

Til tross for minimale vinnersjanser, har også tidligere guvernør i Massachusetts, Bill Weld, varslet at han stiller mot Trump.

Mens Weld, som er konservativ på økonomiske spørsmål og liberal på sosiale saker, sier han stiller mot Trump fra venstre, angriper Walsh ham fra høyre.