RBK-AKTUELL: Rosenborg er interessert i å låne Hull-spiller Markus Henriksen.
RBK-AKTUELL: Rosenborg er interessert i å låne Hull-spiller Markus Henriksen. Foto: Bildbyrån

Henriksen på klubbjakt – nå har Rosenborg meldt seg på

Markus Henriksen (27) er aktuell for en retur til gamleklubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Markus Henriksen er ute i kulden i Hull og på jakt etter ny klubb. Hittil har imidlertid ikke beilerne bydd opp mot det Hull har forventet seg for landslagsspilleren - og enn så lenge sitter 27-åringen på tribunen i England.

Det at hele prosessen har tatt så lang tid, har etter det TV 2 erfarer fått Rosenborg til å vise interesse for landslagsspilleren.

TV 2 får opplyst at trønderne er interesserte i å låne Henriksen - og at det skal være realistisk dersom ikke noen andre klubber dukker opp før overgangsvinduet i de fleste europeiske ligaer stenger 2. september.

Tidligere denne uka hevdet Philip Buckingham i lokalavisa Hull Live at Henriksen tjener omlag 1,1 millioner norske kroner i måneden i Hull.

Det er lønninger Rosenborg selvsagt ikke kan betale, men samtidig kan det være at Rosenborg kan lokke med en virkelig gulrot tirsdag kveld: Slår man til med en snuoperasjon og slår ut Dynamo Zagreb, blir det Mesterliga-fotball på Lerkendal i høst.

Bordeaux fortsatt interesserte

Det som uansett virker sikkert er at Markus Henriksens tid i Hull virker å være over. I januar avslo Hull et bud fra franske Bordeaux på rundt to millioner euro i håp om å få mer denne sommeren. Det har ikke skjedd.

Og selv om interessen fra Bordeaux fortsatt skal være til stede, har ikke klubben hittil vært villige til å betale det Hull krever. Samtidig - nå nærmer overgangsfristen seg, og trolig er det i de flestes interesse at Henriksen finner seg en ny klubb. Og jo nærmere overgangsfristen man kommer, jo mer løsningsorienterte pleier man å bli.

Trolig ønsker Markus Henriksen å ta et steg opp på karrierestigen - men dersom det ikke går, håper altså Rosenborg at et lån - og forhåpentligvis Mesterliga-fotball - skal kunne lokke Henriksen tilbake til Lerkendal.

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med Markus Henriksen og Rosenborgs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye, men uten å lykkes.