REDNINGSAKSJON: Mannskaper fra nødetatene er tungt til stede der tre personer ble reddet opp etter at en bil kjørte i vannet på en kai i Nordland. Foto: Trine Sivertsen/Våganavisa / NTB scanpix
REDNINGSAKSJON: Mannskaper fra nødetatene er tungt til stede der tre personer ble reddet opp etter at en bil kjørte i vannet på en kai i Nordland. Foto: Trine Sivertsen/Våganavisa / NTB scanpix Foto: Trine Sivertsen/våganavisa

Kritisk for to personer etter at bil kjørte i vannet ved fergeleie

Tilstanden er kritisk for to av personene som ble reddet opp etter at en bil kjørte ut i vannet ved et fergeleie i Svolvær i Nordland lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding om at en bil med flere personer hadde havnet i havet i Nordland klokken 20.

Tre personer befant seg i bilen, og samtlige havnet i vannet.

Redningsskøyta og mannskaper fra brann kom til stedet rett etter 20 og fikk dykkere i vannet.

To personer ble først reddet ut av bilen, mens det ble meldt at en person fortsatt var savnet.

Klokken 20.46 meldte politidistriktet at alle tre var reddet ut av vannet. De tre personene er i henholdsvis 20-årene, 30-årene og 40-årene.

Klokken 21.35 melder politidistriktet at de tre personene har blitt fraktet bort av Sea King og Luftambulanse.

– De er på sykehus alle tre. Det var dramatisk, sier operasjonsleder Tom-Ove Hammer i Nordland politidistrikt til TV 2 søndag formiddag.

Politiet vet foreløpig ikke hvorfor bilen havnet i vannet, men ifølge innsatslederen har bilen kjørt gjennom autovernet.

– Hendelsesforløp er uavklart, og vi vil forsøke å bringe dette på rene, sier Hammer.

Bilen skal ligge på 25 meters dyp, og er ikke hentet opp av vannet enda. Politiet ønsker tips fra publikum som kan ha opplysninger om hendelsen.