Politiet om video: – Det er hodeløst!

Da Fredrik Ramm kjørte inn mot Operatunnelen, fikk han øye på noe uventet. To gutter på en elsparkesykkel var på vei inn i tunnelen - som til slutt ender på motorveien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg tror ikke de var klare over hvor de ender opp. De får kanskje sjokk når de havner på firefelts-motorvei, forteller Ramm til TV 2 lørdag kveld.

Ramm kjørte inn i tunnelen, og måtte plutselig sakke ned farten. Foran ham kjørte to gutter på en elsparkesykkel mens de filmet seg selv.

– Det så ikke ut som de hadde tenkt å snu. Det virket ganske lite gjennomtenkt, sier Ramm.

– Hodeløst

Operasjonsleder Gjermund Stokkli ved Oslo politidistrikt bekrefter at de fikk en melding rundt halv syv om hendelsen.

– En bil plukket dem opp, de skulle nok lage et stunt. Det virker som det var et samarbeid, forteller operasjonslederen til TV 2.

Han opplyser om at det er strengt forbudt å gå og sykle i tunnel. Det er fordi det er forbundet med stor fare, og bilister er ikke forberedt på å møte en myk trafikant i tunnelen.

– Det er hodeløst. Jeg tror ikke de vet hvor farlig det kan være. Hvis dette var bevisste handlinger, er det straffbart, sier operasjonslederen.

Sparkesykkelulykker

Stokkli har måtte håndtere mange skader og trafikkulykker i sammenheng med elsparkesykler i sommer. Senest i går ble en eldre mann kjørt ned av en elsparkesyklist i Oslo.

Han advarer mot å finne på et liknende stunt.

– Man kan risikere å bli anmeldt fordi det er forbudt å sykle eller gå i tunnel. Sjansen for å bli skadet er stor. Det å friste skjebnen i en tunnel er ikke bra, sier han.