POLITIAKSJON: Politiet er på stedet med store styrker i området rundt Christies gate på Dælenenga i Grunerløkka bydel. Foto: Anders Stensås/TV 2
POLITIAKSJON: Politiet er på stedet med store styrker i området rundt Christies gate på Dælenenga i Grunerløkka bydel. Foto: Anders Stensås/TV 2

Skyteepisode i Oslo – mann i 30-årene siktet

En mann truet og skjøt mot en annen mann i Christies Gate i Oslo lørdag. Etter en stor politiaksjon ble mistenkte pågrepet i en leilighet. Søndag tok politiet ut siktelse mot mannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo politidistrikt ble varslet om hendelsen klokken 17.08.

– Meldingen gikk på at en person var blitt pekt på med et skytevåpen. Det skal også ha blitt avfyrt ett skudd, sier operasjonsleder Gjermund Stokklie i Oslo politidistrikt.

Skuddet ble avfyrt fra en balkong og ned mot gaten.

Fornærmede, en mann i begynnelsen av 30-årene, ble ikke skadd i hendelsen. Gjerningen fremstår som uprovosert.

– Vi har ingen opplysninger om at det er en relasjon mellom de to mennene og på fornærmede fremstår hendelsen helt tilfeldig, sier operasjonslederen.

PÅGRIPELSE: Politiet aksjonerte mot en leilighet på Dælenenga tidlig lørdag kveld og pågrep en mann i midten av 30-årene. Foto: Anders Stensås/TV 2
PÅGRIPELSE: Politiet aksjonerte mot en leilighet på Dælenenga tidlig lørdag kveld og pågrep en mann i midten av 30-årene. Foto: Anders Stensås/TV 2

Aksjonerte mot leilighet

Gjerningsmannen stakk først av, og politiet var på stedet med store styrker.

– Det pågår en stor politiaksjon i området rundt Christies gate og vi prøver å lokalisere hvor mistenkte er, sa Stokklie rett etter hendelsen.

Kort tid etter aksjonerte politiet mot en leilighet i Christies gate.

– Ut i fra opplysningene vi hadde, så klarte vi å finne frem til en leilighet hvor mistenkte kunne være. Der pågrep vi en mann i midten av 30-årene uten dramatikk, sier operasjonslederen.

Funn på stedet styrker saken om at det er skutt med et reelt skytevåpen.

– Vi har ikke funnet våpen, men vi har funnet en tomhylse. Det styrker teorien om at det er skutt fra leiligheten og ut på gata mot fornærmede. Flere vitner har også forklart at de hørte et smell, sier Stokklie.

Tatt ut siktelse

Søndag ettermiddag har politiet forsøkt å avhøre mannen i midten av 30-årene.

– Det er forsøkt å gjennomføre avhør og vedkommende har nå status som siktet. Han er siktet for å ha hatt ulovlig befatning med skytevåpen og overtredelsen kategoriseres som grov, sier politiadvokat Rone Anne Stene i Oslo politiet.

Politiadvokaten forteller at siktede er en kjenning av politiet fra før.

Ukjent årsak

Politiet jobber nå med å kartlegge årsaken til skyteepisoden. Det virker ikke som at skyteepisoden var et forsøk på ran.

Politiet vet foreløpig ikke hva som var årsaken til hendelsen.

– Vi fortsetter å gjøre undersøkelser på stedet og vil også forsøke å avhøre mistenkte, sier operasjonslederen rett før klokken 19 lørdag.

Operasjonslederen beroliget folk som befant seg i området etter hendelsen, og sa det ikke var grunn til bekymring siden politiet var såpass tilstedeværende.