NÆRT VENNSKAP: I en epost til alle ansatte i Øst politidistrikt, fortalte Hasseldal i juni at han hadde utviklet et «nært vennskap» til en kollega.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
NÆRT VENNSKAP: I en epost til alle ansatte i Øst politidistrikt, fortalte Hasseldal i juni at han hadde utviklet et «nært vennskap» til en kollega. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Politimester Hasseldal flyttes til Politidirektoratet

Politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt flyttes til Politidirektoratet, etter at det ble kjent at han har innledet et «nært vennskap» til en kollega.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser politidirektoratet i en pressemelding lørdag ettermiddag.

I en epost til alle ansatte i Øst politidistrikt, fortalte Hasseldal i juni at han hadde utviklet et «nært vennskap» til Camilla Giske – leder for felles enhet for forebygging i politidistriktet.

Hasseldal opplyste videre at de ønsket å se om dette kan «utvikle seg til noe mer».

Giske har nå fått permisjon. Ifølge politidistriktet er Giske utlånt til Politihøgskolen i ett år, «med full arbeidsplikt», mens det er lyst ut et vikariat for stillingen hennes.

I pressemeldingen lørdag ettermiddag skriver politidirektoratet at politidirektøren har besluttet at vedtaket om permisjon skal vurderes av Politidirektoratet med tanke på gyldighet i et habilitetsperspektiv.

– Inntil saken er ferdig behandlet er politimester Hasseldal beordret til tjeneste i Politidirektoratet, skriver de.

Politidirektoratet opplyser samtidig at visepolitimester Ida Øystese i samme periode blir konstituert som politimester i Øst politidistrikt.

Steven Hasseldal sier selv i en pressemelding fra Øst politidistrikt at han imøteser Politidirektoratets gjennomgang av saken.

– Som nevnt i mediene har vi forsøkt å finne en løsning på denne vanskelige saken innenfor de retningslinjer og muligheter som finnes i Politiet. Om det har vært gjort noen feil eller feilvurderinger fra min side, er det viktig at dette kommer fram slik at vi kan justere og få rettet opp i dette, sier Hasseldal.

Øst politidistrikt opplyser samtidig at Hasseldal ikke har noen ytterligere kommentarer på det nåværende tidspunkt.

(©NTB)