KRITISERER VENSTRE: – Jeg synes partiet bør stikke fingeren i jorda og faktisk finne ut hvor stor oppslutning de har blant folk flest. De burde la være å forsøke å tilrane seg mer makt enn det folk har gitt dem.
KRITISERER VENSTRE: – Jeg synes partiet bør stikke fingeren i jorda og faktisk finne ut hvor stor oppslutning de har blant folk flest. De burde la være å forsøke å tilrane seg mer makt enn det folk har gitt dem. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

FRP-topp beskylder venstre for Løgn:

– Umoden oppførsel som viser at Venstre ikke burde sitte i regjering

Sentralstyremedlem Christian Tybring-Gjedde i Frp går hardt ut mot Venstre etter bompengeprosessen. Han mener Venstres oppførsel viser at partiet ikke hører hjemme i regjeringen.

– Løgn, omtrentligheter og voldsomme utspill er blitt dagligdags. Jeg synes Venstre opptrer veldig umodent og har gjort det hele veien. Det kommer løgner fra en partileder, hvor hun blant annet sier at det ikke har vært forhandlinger.

Christian Tybring-Gjedde reagerer på hvordan Venstre har håndtert prosessen som har pågått de siste månedene.

– Konklusjonen jeg trekker ut av dette er at Venstre rett og slett ikke burde sitte i regjering, sier Tybring-Gjedde til TV 2.

– Påvirker samarbeidet negativt

Frp-toppen mener samarbeidet mellom de fire regjeringspartiene er svekket i kjølevannet av bompengeforhandlingene.

– Jo flere krumspring Venstre gjør, jo vanskeligere er det å skulle forutse hva de gjør neste gang, sier han.

Han trekker frem regjeringsamarbeidet mellom Høyre og Frp før Venstre kom inn i regjering i 2018.

– Vi hadde en regjering uten Venstre som fungerte helt fint. Jeg synes partiet bør stikke fingeren i jorda og faktisk finne ut hvor stor oppslutning de har blant folk flest. De burde la være å forsøke å tilrane seg mer makt enn det folk har gitt dem, være litt mer ydmyke, sier Tybring-Gjedde.

MISFORNØYD: Kulturminister Trine Skei Grande (V) kritiserte prosessen under pressekonferansen i Vandrehallen i Stortinget sent fredag kveld.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MISFORNØYD: Kulturminister Trine Skei Grande (V) kritiserte prosessen under pressekonferansen i Vandrehallen i Stortinget sent fredag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kritiserer prosessen

Trine Skei Grande og Venstre var det siste av regjeringspartiene som sa ja til avtalen sent fredag kveld. Under pressekonferansen uttrykte Grande en tydelig misnøye til prosessen.

– Det å ha en sånn diskusjon utenfor alle budsjettprosesser. Det å ha den i mediene, og det å ødelegge valgkampen vår, fordi vi skal konkludere på dette tre dager før vi går i budsjettkonferanse, det synes jeg ikke noe om. Det er ikke sånn vi skal styre i regjering, sa Venstre-leder Trine Skei Grande fredag kveld.

Tybring-Gjedde er tydelig uenig i at man burde ha ventet med diskusjonen til budsjettkonferansen som begynner førstkommende onsdag.

– Dette var noe som hastet. Det var store protester blant folket om bompenger. Dette måtte man ta på alvor. Når regjeringspartiene først var enige om å finne en løsning, så må man gjøre det. Det er en uryddig oppførsel av Venstre, og den uryddigheten kan skade alle regjeringspartiene. Det er en underlig måte å gjøre det på.

Avfeier Tybring-Gjedde-kritikk

Venstre-leder Trine Skei Grande sier lørdag at Tybring-Gjedde ikke har nok informasjon om prosessen til å uttale seg.

– Christian Tybring-Gjedde har ikke vært inne i denne prosessen. Det fremgår av dette sitatet. Det er klart at vi får masse gjennomslag av klima og miljø. Det kan noen synes er irriterende, jeg synes det er bra for miljøet, sier Skei Grande til TV 2.