HORTEN: To av de tre fornærmede er alvorlig skadd etter voldshendelsen i Horten.
HORTEN: To av de tre fornærmede er alvorlig skadd etter voldshendelsen i Horten. Foto: Peder Gjersøe

Tenåring livstruende skadd etter voldshendelse i Horten

Politiet ønsker tips etter at tre tenåringer ble funnet skadd i Horten natt til lørdag. Politiet tror de har blitt utsatt for grov vold.

Det ble tidligere meldt at to unge menn ble funnet alvorlig skadd på bakken i Horten sentrum, men lørdag formiddag korrigerer politiet tallet til tre.

Nødetatene ble varslet klokken 5.04, og hendelsen omtales som en voldshendelse.

– Opplysningene vi har så langt i etterforskningen, tilsier at det ligger en straffbar handling bak og at skadene ikke skyldes en ulykke, altså at det er snakk om voldsutøvelse. Vi jobber fortsatt med å klarlegge hendelsesforløpet, sier politiadvokat Pernille Nordendal i Sør-Øst politidistrikt.

Én livstruende skadd

To av de fornærmede er fløyet til Ullevål sykehus. En av tenåringene blir omtalt som alvorlig skadd, men stabil, mens den andre har livstruende skader.

Den tredje ble fraktet til sykehus med ambulanse.

– Vi har tatt et foreløpig avhør av noen av de fornærmede, men de kan ikke bidra til å oppklare hvorfor hendelsen skjedde, sier politiadvokat Per Steinar Bungum i Sør-Øst politidistrikt.

Lørdag ettermiddag opplyser politiadvokaten at en av de fornærmede er 18 år og at to har fylt 19 år.

HORTEN: Politiet leter etter en eller flere ukjente gjerningspersoner i Horten. Foto: Peder Gjersøe
HORTEN: Politiet leter etter en eller flere ukjente gjerningspersoner i Horten. Foto: Peder Gjersøe

Ingen mistenkte

– Vi jobber hardt med å kartlegge denne saken. Så langt har vi avhørt vitner, og vi har kommet i kontakt med noen som kan ha sett deler av hendelsen. Per nå kan jeg ikke gå i detaljer på hva de har forklart, sier Bungum i Sør-Øst politidistrikt.

Vitneopplysningene underbygger teorien om at skadene er påført gjennom grov voldsutøvelse.

Politiadvokaten sier at de foreløpig ikke har noen mistenkte.

– Det er hovedproblemet med denne saken; Vi vet ikke hvem som har utført volden eller hvorfor. Vi har likevel grunn til å tro at det dreier seg om flere gjerningspersoner, sier Bungum.

Ber om tips

Det skal ikke være mistanke om det er brukt noen form for våpen. Utover det har ikke politiet opplysninger om hva slags skader det er snakk om, hvordan de er påført eller hvor de fornærmede er skadd.

De vil ikke gå inn på hva slags funn som er gjort på stedet der personene ble funnet.

– Vi ønsker fortsatt å komme i kontakt med alle som var i området Storgata 30 mellom klokka 4.30 og 5.30, sier politiadvokat Pernille Nordendal.