Aston Villa tok sesongens første seier: – En virkelig praktdag på jobben!

Nysigneringen Wesley viste seg frem for nyopprykkede Aston Villa.

Aston Villa – Everton 2-0:

Se kampsammendrag øverst!

Brasilianeren Wesley, som ble hentet til Aston Villa fra Club Brügge i sommer, scoret ett og noterte seg for en målgivende pasning da Aston Villa slo Everton 2-0 og tok sin første Premier League-seier for sesongen.

– Jeg er veldig glad. For en prestasjon av laget. Jeg håper på å kunne score flere mål og hjelpe mine lagkamerater, sa Aston Villas helt Wesley til PLP etter kamsplutt.

– Jeg jobber hardt hver dag for å score. Jeg må bare fortsette å jobbe hardt, så kommer jeg til å score mer, sa han.

– Det var en utrolig følelse å vinne vår første kamp for sesongen på denne måten. Jeg er veldig glad, sa lagkamerat Jota etter 2-0-seieren.

– Ekstremt viktig
Ekspertene mener seieren var svært viktig for Aston Villa med tanke på selvtilliten i laget foran den tøffe høsten som venter.

– Det var en ekstremt viktig seier for Aston Villa. For det å komme tilbake til Premier League og tape tre strake kamper, det hadde vært tungt, poengterte TV 2-ekspert Erik Huseklepp i Premier League-studio.

– Med seier til Everton kunne de overtatt ledelsen i Premier League. Det klarte de ikke. Jeg mener Everton var best de første 25 minuttene, men de sliter med å score. Det er Everton-managerens største bekymring for øyeblikket, oppsummerte ekspertkollega Trevor Morley.

I det 22. minutt fant Jota lagkameraten Wesley med en gjennombruddspasning i feltet. Wesley holdt hodet kaldt og plasserte ballen iskaldt i det lengste hjørnet. Det var brasilianske Wesleys første fulltreffer for Aston Villa.

– Det var en herlig scoring. Pasningen i forkant var strøken og avslutningen var iskald, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

– Wesley hadde virkelig en praktdag på jobben, konkluderte han.

Scoringen til Wesley ble omgangens eneste, og Aston Villa kunne dermed gå til pause med en velfortjent 1-0-ledelse.

Tendenser til tumulter
Etter pause presset Everton Aston Villa periodevis noe voldsomt. Blåtrøyene skapte flere store sjanser.

Noen minutter før slutt kokte det skikkelig ute på banen. Nesten samtlige spillere var samlet ved Evertons 16-meter der en Villa-spiller lå nede. På overtid bommet Theo Walcott på en kjempesjanse for Everton.

Aston Villa klarte imidlertid å stå imot presset. Helt på tampen lurte Anwar El Ghazi inn 2-0-scoringen for Villa etter strålende forarbeid av Wesley. Villa kunne dermed juble for en sterk 2-0-seier.