Migrantene ble plukket opp av redningsskipet Ocean Viking for to uker siden. Nå får de komme iland i Malta. (Photo by Anne CHAON / AFP)
Migrantene ble plukket opp av redningsskipet Ocean Viking for to uker siden. Nå får de komme iland i Malta. (Photo by Anne CHAON / AFP) Foto: Anne Chaon

Malta tar imot det norske redningsfartøyet Ocean Viking

Skipet med 356 mennesker om bord har vært til sjøs i to uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De 356 menneskene som er reddet fra havsnød utenfor Libya, og som befinner seg om bord i det norske redningsfartøyet Ocean Viking, får gå i land på Malta.

Maltas statsminister Joseph Muscat opplyser at marinefartøy fra Malta vil hente de 356, som har vært om bord i Ocean Viking i to uker, for deretter å bringe dem til land på Malta.

EU-landene Frankrike, Tyskland, Irland, Luxembourg, Portugal og Romania har ifølge Muskat sagt seg villige til å ta imot alle og behandle asylsøknadene deres.

– Ingen av dem vil bli værende på Malta, tvitrer han.

Leger Uten Grenser, som opererer Ocean Viking sammen med SOS Méditerranée, bekrefter på Twitter at de 356 får gå i land.

– Eter 14 dager med unødvendig lidelse, får de 356 menneskene på Ocean Viking endelig gå i land på Malta. Selv om enkelte EU-land til slutt fant en løsning på denne humanitære krisen i Middelhavet, må et forutsigbart system på plass umiddelbart!, skriver organisasjonen.