GA OPP LIVET: Betty Munroe ble svært syk etter at tre menn tok seg inn i huset hennes og stjal den døde ektemannen hennes sin klokke. Onsdag gikk hun bort.
GA OPP LIVET: Betty Munroe ble svært syk etter at tre menn tok seg inn i huset hennes og stjal den døde ektemannen hennes sin klokke. Onsdag gikk hun bort. Foto: Northampton-politiet

Betty (93) døde av «knust hjerte» etter at tyver stjal hennes kjæreste eiendel

– Den tristeste saken jeg har opplevd i løpet av hele min karriere, sier politietterforsker etter at britiske Betty Munroe (93) døde etter at innbruddstyver tok det aller kjæreste hun eide.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sent på kvelden den 11. juni tok tre menn seg inn i huset til den 93 år gamle enken Betty Munroe i Northampton i England.

Mennene tok seg inn bakdøra ved hjelp av en hagesaks, og hevdet overfor Betty at de var politibetjenter som måtte ransake huset hennes.

Deretter stjal de hennes veske og bankkort, samt gullsmykket hun hadde rundt halsen. I tillegg stjal de klokken til Bettys avdøde ektemann.

Klokken var hennes kjæreste eiendel.

Mennene la deretter på sprang, og til tross for en storstilt jakt etter dem, er de ikke blitt tatt.

I et Facebook-innlegg skriver politiet i Northampton at 93-åringen var svært rystet etter innbruddet.

«Bettys helse ble raskt forverret etter hendelsen, og hun fikk diagnosen posttraumatisk stressyndrom, med gjentakende mareritt, søvnproblemer, kvalme og ukontrollert risting».

INNLAGT: Betty smiler til kameraet etter at hun ble innlagt med hjerteproblemer. Foto: Northamptonshire Police
INNLAGT: Betty smiler til kameraet etter at hun ble innlagt med hjerteproblemer. Foto: Northamptonshire Police

Betty ble sendt til sykehus med hjerteproblemer, og fikk diagnosen takotsubo syndrom, også kjent som «knust hjerte-syndromet».

Onsdag døde Betty, omringet av sin nærmeste familie.

– Dette er et av de tristeste sakene jeg har opplevd i hele min karrière, og den er en stor påminner om hva et innbrudd kan gjøre med offeret, sier etterforsker Simon Barnes i Northampton-politiet til ITV.

Klappjakt etter innbruddstyvene

Etterforskeren forteller at de tre mennene fortsatt ikke er tatt, og at han oppfordrer publikum til å ta kontakt hvis de vet noe som helst om innbruddet.

Takotsubo syndrom:

Ifølge Landsforeningen for hjerte- og lungesyke er Takotsubo syndrom det medisinske navnet på en type stress-utløst, forbigående hjertesvikt som enkelte kan få etter sterkt psykisk eller fysisk stress, slik som sorg eller frykt. Det blir derfor populært kalt «knust hjerte-syndrom».

Symptomene ligner på hjerteinfarkt, og tilstanden er mye vanligere hos kvinner enn menn og hos eldre mennesker.

I en pressemelding skriver Bettys familie ifølge The Mirror at tyvene «frarøvet henne viljen til å leve videre».

«De urovekkende omstendighetene rundt vår vakre mors død har forårsaket oss så mye sorg. Før innbruddet var hun lykkelig, og hun hadde klart seg selv hjemme i 56 år. De voldelige handlingene til disse ufølsomme menneskene ikke bare frarøvet henne kjære eiendeler, men sikkerhetsfølelsen hennes, roen hennes og ønsket om å fortsette,» skrives det i pressemeldingen.