FUNNET DØD: Ronny Nygård (43) ble funnet død på parkeringsplassen utenfor en Rema 1000-butikk i Hesthaugvegen på Åsane lørdag den 1. juni.
FUNNET DØD: Ronny Nygård (43) ble funnet død på parkeringsplassen utenfor en Rema 1000-butikk i Hesthaugvegen på Åsane lørdag den 1. juni. Foto: NTB/Scanpix

Siktede fremstilles for fengsling fredag

Politiet har avhørt mannen i 20-årene som er siktet for å ha drept Ronny Nygård (43).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen i 20-årene ble onsdag pågrepet. Torsdag kunngjorde politiet at han er siktet for å ha drept Nygård, som ble funnet død på en parkeringsplass i Åsane 1. juni i år.

– Vi er ferdig med avhør nå. Siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen, sier påtaleansvarlig Kristine Knutsen-Berge, politiadvokat i Vest politidistrikt, til TV 2 torsdag kveld.

Krangel på nattbuss

Torsdag kalte politiet inn til pressekonferanse. Der informerte de om at de har opprettet drapsetterforskning og at en mann i 20-årene er siktet for å ha drept Ronny Nygård (43).

Politiet trodde det dreide seg om en ulykke da 43-åringen ble funnet den 1. juni.

Han hadde da vært i Bergen sentrum fredag kveld, og tatt nattbuss fra sentrum klokken 02:43. Han ble funnet død på parkeringsplassen utenfor en Rema 1000-butikk i Hesthaugvegen tidlig lørdag formiddag.

Dette overvåkningskamera fra Åsane terminal i Bergen viser Ronny Nygård natt til 1. juni – dagen han ble funnet død.
Dette overvåkningskamera fra Åsane terminal i Bergen viser Ronny Nygård natt til 1. juni – dagen han ble funnet død. Foto: Politiet

Etterlyser ungdomsgjeng

Politiet etterlyser ytterligere vitner, og er spesielt interessert i ungdommer som var på buss nummer 30 fra sentrum til Ternes terminal denne natten.

– Vi har opplysninger om at det var en ungdomsgjeng på bussen som var i konflikt med den avdøde. Vi ønsker å komme i kontakt med disse. Jeg understreker at de kun har status som vitner, ikke som mistenkte, sa politiadvokat Knutsen-Berge til TV 2 under pressebriefen.

Den siktede mannen var ikke del av denne ungdomsgjengen, men politiet mener ungdomsgjengen kan ha relevant informasjon i saken.