Knepent tap for Molde: – Nå må Molde være smarte

Molde tapte knepent 1-2 mot Partizan Beograd, og har dermed et godt utgangspunkt foran returkampen på hjemmebane.

Partizan Beograd – Molde 2-1 (1-1):

Innbytter Mathis Bolly sendte Molde lekkert i ledelsen rett før pause, men like etter utlignet Partizan Beograd.

Sju minutter før slutt klarte ikke Molde å stå i mot Partizans press. Den tidligere Manchester United-spilleren Zoran Tošićs scoring sørget for at hjemmelaget vant 2-1.

Se høydepunkter i Sportsnyhetene øverst!

Molde var imidlertid fullt på høyde med sin motstander, og med 1-2-nederlaget har laget alle muligheter til å komme seg til gruppespillet i Europas nest gjeveste klubbturnering.

– Resultatet i seg selv før hjemmekampen er ikke så gale. Men det irriterer meg. Vi hadde veldig god kontroll på dem i en bortekamp hvor vi nektet dem mange sjanser. Det irriterer meg at vi slapp inn to mål, for vi slapp dem for lett til der, sa Molde-trener Erling Moe til MAX.

– Vi har en fair mulighet til å gå videre. Vi er gode hjemme, og kommer til å score på hjemmebane, konkluderte han.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen var imponert over det Molde viste i den første kampen mot Partizan Beograd.

– Molde så ut til å kunne få med seg et meget godt resultat fra Beograd, men mot slutten av kampen var det fortjent at Partizan Beograd scoret sitt andre mål for kvelden, oppsummerte TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– Nå er det Partizan Beograd som er favoritter til å kvalifisere seg til Europa League, men kampen i Molde neste uke blir noe helt annet enn den vi så i kveld. Molde er gode på sitt eget kunstgress, og der spiller de med en helt annen selvtillit. Vinner de 1-0 er de med i gruppespillet i Europa League, og har fortsatt tro på at vi kan få to norske lag med i Europa denne høsten, konstaterer han.

Eksperten tror Molde har alle muligheter til å score på hjemmebane.

– Molde kommer til å skape nok sjanser til å avgjøre dette i Molde, men de må også være langt mer solide og smarte når de forsvarer seg enn det de var i kveld, mener Mathisen.

Kampen i Beograd gikk for tomme tribuner. Kun 3000 barn under 14 år hadde adgang til kampen sammen med enkelte foresatte og lagledere. Straffen skyldes rasistisk oppførsel av til enkelte supportere i den forrige kvalifiseringsrunden mot Malatyaspor.

Innbytteren presenterte seg for Molde
Molde åpnet friskt mot Partizan. Etterhvert tok hjemmelaget mer og mer over, og Molde hadde mer enn nok med å forsvare seg.

I det 27. minutt gikk Erling Knudtzon ned for telling etter å ha blitt taklet innenfor Partizans 16-meter. TV-bildene viste at Molde fort kunne fått straffespark da Knudtzon ble felt, men dommeren vinket spillere videre. Knudtzon fikk seg en smell i leggen i situasjonen, og måtte byttes ut etter å ha prøvd seg noen minutter etter å ha fått medisinsk behandling. Mathis Bolly kom inn for Knudtzon.

Etter bare ti minutter på banen presenterte innbytter Bolly seg. Han fikk ballen i feltet, dro av et par motspillere, og sendte ballen i mål via stolpene.

– For en overgang og får et angrep av Molde. Det gikk så fort at Partizan ikke evnet å henge med. Det var en vakker scoring, og han scoret nok en gang i europeisk sammenheng, sa tidligere Molde-trener og nåværende MAX-ekspert Tor Ole Skullerud etter innbytter Bollys 1-0-scoring i det 43. minutt.

Slo umiddelbart tilbake
Men bare to minutter senere utlignet Partizan da Seydouba Soumah lekkert skrudde inn 1-1 fra kanten av 16-meteren.

– Det der ble for enkelt, konstaterte Skullerud om forsvarsspillet i forkant av scoringen som sørget for at lagene gikk til pause med 1-1.

Etter sidebyttet var Molde fremdeles fullt på høyde med sin motstander, og hadde i perioder et spillemessig overtak. Erling Moes menn skapte dessuten flere gode målsjanser, blant annet på kontringer.

I sluttminuttene var Partizan farlig frempå ved flere anledninger etter at Molde-spillerne plutselig gjorde mange feil i de bakre rekker.

Molde klarte ikke å stå i mot presset, og i det 82. minutt lurte Zoran Tošić inn 2-1-scoringen for Partizan. Dermed måtte Molde se seg slått 2-1, men har likevel et godt utgangspunkt foran returkampen på «Røkkeløkka».

Slik startet Molde (4-3-3): Craninx – Harladseid, Bjørnbak, Forren, Gabrielsen - Aursnes, Hussain – Knudtzon, Wolff Eikrem, Hestad – Leke James