TRENGER KRAFTFULLE TILTAK: Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) sammen med Abid Raja (V) før presentasjonen der regjeringen trapper opp arbeidet mot diskriminering og hat mot muslimer.
TRENGER KRAFTFULLE TILTAK: Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) sammen med Abid Raja (V) før presentasjonen der regjeringen trapper opp arbeidet mot diskriminering og hat mot muslimer. Foto: Stian Lysberg Solum

Varsler handlingsplan mot muslimhat

En egen nasjonal handlingsplan skal bidra til å forebygge og hindre diskriminering og hat mot muslimer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen har diskutert om tiltakene skal være en del av en bredere handlingsplan om rasisme og diskriminering, som skal legges fram i høst. Men kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) har ivret for å få en egen plan mot muslimhat. Spørsmålet kom høyt på dagsordenen etter moskéangrepet i Bærum nylig.

– Det trengs mer kraftfulle tiltak mot muslimfiendtlighet. Vi må sørge for at folk føler seg trygge på gata og trygge i moskeen. Derfor er jeg glad for å legge fram en handlingsplan mot diskriminering og hets av muslimer, sier Grande.

Regjeringen vil involvere frivillige, lag og foreninger i arbeidet med planen, opplyser Kulturdepartementet i en pressemelding.

For tre år siden la regjeringen også fram en egen handlingsplan mot antisemittisme.

(©NTB)