PROBLEMER: Torsdag måtte XXL møte i Forbrukertilsynet og svare på anklager om prisjuks. XXL selv innrømmer at prisjukset har funnet sted.
PROBLEMER: Torsdag måtte XXL møte i Forbrukertilsynet og svare på anklager om prisjuks. XXL selv innrømmer at prisjukset har funnet sted. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

XXL skal granskes om omfattende prisjuks

Ledelsen i XXL forklarte seg for Forbrukertilsynet torsdag om mulig prisjuks.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

XXL-sjefen Øyvind Tidemandsen sier til Dagens Næringsliv at de har satt i gang en granskning etter den siste tidens avsløringer rundt mulig prisjuks og ukultur i sportskjeden.

Møtet fant sted i Forbrukertilsynets lokaler torsdag ettermiddag klokken 14.30, og ledelsen i XXL samt deres advokater var til stede.

– Det kom ikke frem noe mer rundt selve saken under dagens møte, men XXL fikk muligheten til å skissere en omfattende gjennomgang, sier Haugseth.

Skal rydde opp

Direktør i Forbrukertilsynet, Elisabeth Lier Haugseth, sier til TV 2 at de ble gjort oppmerksom på prisjukset i helgen, og at formålet med møtet er å starte en prosess for å komme til bunns i omfanget.

– XXL har i dag vært i møter med oss i våre lokaler. De var klare på at de vil rydde opp i denne saken , sier Haugseth.

Grundig gjennomgang

Forbrukertilsynet og XXL vil nå gå igjennom saken, og undersøke hva som har skjedd.

– XXL skal nå gjennomføre en omfattende undersøkelse i regi av XXL sine advokater. Vi skal også gjennomføre våre egne undersøkelser med fokus på forbrukerhensynet i saken, sier Haugseth til TV 2.

Forbrukertilsynet vil også gå gjennom flere vedtak de har hatt mot sportskjeden de siste årene, for å finne ut om det har blitt trikset med dokumentasjonen i disse sakene også.

– Vi ser alvorlig på saken. Det er ikke bare vi som kan ha blitt lurt og hindret i å gjøre jobben vår, forbrukerne kan også ha blitt lurt, sier hun.