Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17), stesøsteren til draps og terrorsiktede Phillip Manshaus, bisettes fra Haslum krematorium, store kapell 4. september.

Moren og familien til Johanne ønsker å takke Al-Noor moskeen for at de forhindret flere drap og ønsker dem velkommen til bisettelsen.

– Vi er uendelig takknemlige for den varme, omtanke og omsorg vi er blitt vist de vanskelige dagene som har gått, skriver familien i en pressemelding som er sendt ut av deres bistandsadvokat Elisabeth Hagen.

Vil takke

Det er nå snart to uker siden Philip Mashaus (21) skjøt og drepte stesøsteren Johanne, før han angrep Al-Noor moskeen i Bærum.

Han er siktet for drapet og terror i Al-Noor-moskeen lørdag 10. august.

Johannes familie ønsker å takke alle som har sagt så mye fint om datteren etter hennes død.

– Et høyt elsket barn

– Det som Johannes nære venner har sagt og skrevet om henne har vært så viktig for oss og har varmet særlig. Det har vært uendelig godt å få vite at Johanne har betydd mye også for andre enn meg og oss, står det å lese i pressemeldingen.

Moren opplyser at Johanne kom til dem da hun var ni måneder gammel, som et sterkt etterlengtet og høyt elsket barn.

Familien ønsker også å dele bildet av en mer oppstaset Johanne. Det var også Johanne, skriver familien om bildet.
Familien ønsker også å dele bildet av en mer oppstaset Johanne. Det var også Johanne, skriver familien om bildet.

– Vi har først nå vært i stand til å starte prosessen med Johannes begravelse. Seremonien vil skje fra Haslum Krematorium onsdag 4. september.

Takker moskeen

Det vil bli en livssynsåpen seremoni, som vil være åpen for alle som har behov for og ønske om å dele denne dagen med Johanne og familien.

Familien opplyser at også Al-Noor moskeen og det muslimske samfunnet er velkomne.

– Jeg og vi ønsker å rette en stor takk til dere i Al-Noor- moskeen som forhindret at flere ble påført slik sorg og smerte vi har. Vi vet at Johanne som den kloke, gode og reflekterte jenta hun var ville ha vært enig i våre valg med seremonien, står det å lese i pressemeldingen.